Álomfinom barackos-mascarponés süti: leveles tészta az alapja
Az illatozó barackos finomság egyszerűen készül, kezdő fakanáltanoncok is bátran letesztelhetik a receptet.
A piskótatekercs régi kedvenc, mely a klasszikus recept szerint sima piskótából és baracklekvárral készül. A süti többféle változatban is kipróbálható, kedvelt a csokis vagy a citromos verzió is. Most egy kakaós receptet ajánlunk, melynek a tésztájába fahéj is kerül, de helyette kávéval is megbolondítható a tészta.
A piskótatekercs készítésénél az egyik legkényesebb pont a feltekerése. Hogy ne törjön a tészta, addig kell megtenni, amíg még meleg, és így megvárni, hogy kihűljön. Ha betartod ezt az egyszerű szabályt, akkor tökéletes sütit kínálhatsz.
Piskóta:
A tojást válasszuk szét.
A tojásfehérjét a cukor felével verjük kemény habbá.
A tojássárgáját a maradék cukorral keverjük fehéredésig, utána adjuk hozzá a tejet.
A lisztet szitáljuk egy másik keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport, kakaót és a fahéjat. Ezután a lisztes keverékhez forgassuk hozzá a tojássárgájás keveréket, majd lazítsuk a tojásfehérjehabbal.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (15-20 perc).
A piskótára borítsunk egy tiszta konyharuhát vagy sütőpapírt, ezután rögtön, még melegen tekerjük fel, és várjuk meg, míg kihűl.
Krém:
A habtejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a mascarponét is.
A kihűlt piskótát tekerjük ki, majd kenjük rá a mascarponés krémet és újra tekerjük fel.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel és ízlésesen csorgassuk a piskótatekercsre, vagy teljesen vonjuk be a csokimázzal a roládot.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu