Csodaszép kakaós piskótatekercs: krémes, mascarponés töltelék kerül bele

9
Nyomtatás
Kakaós piskótatekercs mascarponés töltelékkel cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A mutatós süti elképesztően finom, érdemes dupla adaggal készíteni, mert pillanatok alatt elfogy.

A piskótatekercs régi kedvenc, mely a klasszikus recept szerint sima piskótából és baracklekvárral készül. A süti többféle változatban is kipróbálható, kedvelt a csokis vagy a citromos verzió is. Most egy kakaós receptet ajánlunk, melynek a tésztájába fahéj is kerül, de helyette kávéval is megbolondítható a tészta.

Így nem törik!

A piskótatekercs készítésénél az egyik legkényesebb pont a feltekerése. Hogy ne törjön a tészta, addig kell megtenni, amíg még meleg, és így megvárni, hogy kihűljön. Ha betartod ezt az egyszerű szabályt, akkor tökéletes sütit kínálhatsz.

Kakaós piskótatekercs mascarponés töltelékkel

Kakaós piskótatekercs mascarponés töltelékkel ct

Hozzávalók 36 x 24 cm-es formához cm átmérőjű formához

Tészta:

  • 5 darab tojás
  • 15 dkg cukor
  • fél dl tej
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál fahéj

Krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl mascarpone
  • 100 g étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:

A tojást válasszuk szét.

A tojásfehérjét a cukor felével verjük kemény habbá.

A tojássárgáját a maradék cukorral keverjük fehéredésig, utána adjuk hozzá a tejet.

A lisztet szitáljuk egy másik keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport, kakaót és a fahéjat. Ezután a lisztes keverékhez forgassuk hozzá a tojássárgájás keveréket, majd lazítsuk a tojásfehérjehabbal.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (15-20 perc).

A piskótára borítsunk egy tiszta konyharuhát vagy sütőpapírt, ezután rögtön, még melegen tekerjük fel, és várjuk meg, míg kihűl.

Krém:

A habtejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a mascarponét is.

A kihűlt piskótát tekerjük ki, majd kenjük rá a mascarponés krémet és újra tekerjük fel.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel és ízlésesen csorgassuk a piskótatekercsre, vagy teljesen vonjuk be a csokimázzal a roládot.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon