10 perces kakaós zabkeksz sütés nélkül: kezdőknek is tökéletes

4
Nyomtatás
sutes-nelkuli-zabkeksz
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha neked sincs kedved bekapcsolni a sütőt, és szívesen vennéd megúszósra a figurát, akkor ez a sütés nélküli extra kakaós zabkeksz hamar a kedvenced lesz.

A nyár a gyümölcsös, hűsítő sütemények, a könnyen összedobható pohárkrémek és a sütés nélküli, egyszerű desszertek ideje. Ilyenkor nincs kedvünk órákat állni a tűzhely előtt, vajkrémet készíteni és piskótalapokat töltögetni.

Mégis vannak olyan napok, amikor jólesik valami finom házi édesség, vagy bejelentkezik egy váratlan vendég, és gyorsan oda kell tenni magunkat. Az én kedvenceim ilyenkor azok a receptek, amelyek úgy néznek ki, mintha tényleg sok munkával készültek volna, pedig cserében maximum 15 percet kell a kivitelezésre szánnunk. Ez a sütés nélküli zabkeksz pont ilyen, ráadásul extrán kakaós, nagyon mutatós és nagyon könnyen összedobható.

Sütés nélküli kakaós keksz

sutesnelkuli-zabkeksz

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 1.5 bögre nádcukor
  • 1 bögre kakaópor
  • 0.5 bögre vaj vagy margarin
  • 0.5 bögre kókusztej (konzerv)
  • 0.5 bögre mogyoróvaj
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 3 bögre zabpehely
Recept idők

Elkészítés:

Kezdjük el felmelegíteni a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot, a kakaóport és a kókusztejet. Melegítsük addig, míg a vaj teljesen el nem olvad, majd alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett főzzük, míg fel nem forr. Vegyük le a lángról, és adjuk hozzá a mogyoróvajat és a vaníliát, keverjük jól össze. Adagoljuk hozzá a zabpelyhet úgy, hogy mindenhol jól belepje.

Egy sütőpapírral kibélelt tálcára vagy tepsire adagoljuk ki a keveréket, 1-2 evőkanállal darabonként, a tetejét enyhén lapítsuk le. Hagyjuk kihűlni, tegyük hűtőbe 20-30 percre, utána fogyaszthatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon