Tepsis kakukkfüves csirkeszárny: jó ropogós lesz a bőre

3
Nyomtatás
kakukkfuves-csirkeszarny-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezek az illatos, kakukkfüves csirkeszárnyak nem bő olajban sülnek, így nem tocsognak a zsiradékban, a fűszerek pedig különlegessé teszik.

A csirkeszárny egyszerű alapanyag, ám rendkívül kedvelt, hisz ízletes és változatosan elkészíthető. A fűszerezése sokféle lehet, a klasszikus só-bors kombinációtól a mézes-chilisig.

A kakukkfű ugyancsak jól illik hozzá. Érdemes a pácot citrommal is feldobni, hisz üde ízt ad a szárnyaknak, a mustártól pedig pikansabbá válik. Ha teheted, pihentesd a hűtőben néhány órán át. Ha még ropogósabb bőrt szeretnél, kapcsold a sütőt grillfokozatra az utolsó percekre.

Friss zöldsalátával vagy sült zöldségekkel is remekül párosítható, de bármelyik klasszikus köret megy hozzá. 

Kakukkfüves csirkeszárny

kakukkfuves-csirkeszarnyak

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 dl fehérbor
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, tisztítsuk meg a csirkeszárnyakat, majd töröljük szárazra papírtörlővel. 

Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a mustárt, az átpréselt fokhagymát, a kakukkfüvet, a citrom levét és az ízlés szerinti sót, borsot. Forgassuk bele a csirkeszárnyakat, hogy mindet jól bevonja a fűszeres olaj. Ha van időnk, tegyük a hűtőbe legalább egy órára.

Rendezzük a húsokat egy zsiradékkal kikent tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást. Locsoljunk alájuk egy kevés bort, és fedjük le fóliával. Toljuk forró sütőbe, és süssük 180 fokon körülbelül 40-45 percig, amíg a bőrük szép aranybarna és ropogós nem lesz. A sütési idő utolsó 5-10 percében vegyük le a fóliát, és emeljük a hőfokot 200 fokra, hogy extra ropogósra süljenek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon