Káposztaágyon sült csirkecomb: tökéletes őszi lakoma egyszerűen

4
Nyomtatás
Káposztaágyon sült csirkecombcov1
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csodás tepsis fogás egyszerűen készül, jólesik a hűvös őszi napokon. Kínálj mellé ropogós kenyeret és savanyúságot.

Ahogy a hideg szelek feltámadnak, egyre többször készítünk tepsis lakomákat. Az ilyen fogások gond nélkül összedobhatók, és laktatók is. Az egyik kedvencem a sült csirkecomb, ami a körettel együtt pirul: a recept egyszerű, mégis rengeteg újítással színesíthető.

Így dobd fel

  • A káposztát akár mixelve is a combok alá teheted, vagyis használj fele fehér- és fele lila káposztát.
  • Mivel ez egy őszi fogás, más szezonális alapanyagok is elférnek a tepsiben. Ilyen az alma és a körte, és még hagymát vagy sárgarépát is a káposztához és a húshoz keverhetsz.
  • A káposztát szokás csülökkel együtt is sütni. Ilyenkor sör kerül az alapanyagokra, az aranyszínű nedűt a combokra is ráöntheted.
  • Ha igazi húsimádó vagy, akkor még szalonnakockákat is keverhetsz a káposztához.

Káposztaágyon sült csirkecomb

Káposztaágyon sült csirkecomb cover

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 fej káposzta
  • 6 darab krumpli (vagy 3 édeskrumpli)
  • szükség szerint kacsazsír
  • 6 darab csirkecomb
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • kevés víz szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát vágjuk fel vékony csíkokra vagy reszeljük le.

A krumplit pucoljuk meg és vágjuk tetszőleges darabokra.

Vegyünk elő egy tepsit, kenjük ki kacsazsírral, majd tegyük bele a káposztát.

A káposztára helyezzük rá a csirkecombokat, majd mindkét oldalukon fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal. Ezután a krumplit is helyezzük a káposzta és a combok mellé. A tepsis lakoma tetejére is tegyünk kacsazsírt, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-45 perc alatt süssük készre. (Félidőnél a húst fordítsuk meg, a káposztát mozgassuk át. Ha szükségesnek érezzük, 1-2 dl víz is mehet alá.)

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon