Ízletes, laktató savanyú káposztás nokedli: füstölt szalonnával készítve lesz igazán finom
Magyarországon a káposztás ételek tárháza igen gazdag, rengetegféle finomság készül a zöldségből, de igazán Szabolcs megye híres a káposztás fogásokról.
Ahogy a hideg szelek feltámadnak, egyre többször készítünk tepsis lakomákat. Az ilyen fogások gond nélkül összedobhatók, és laktatók is. Az egyik kedvencem a sült csirkecomb, ami a körettel együtt pirul: a recept egyszerű, mégis rengeteg újítással színesíthető.
A káposztát vágjuk fel vékony csíkokra vagy reszeljük le.
A krumplit pucoljuk meg és vágjuk tetszőleges darabokra.
Vegyünk elő egy tepsit, kenjük ki kacsazsírral, majd tegyük bele a káposztát.
A káposztára helyezzük rá a csirkecombokat, majd mindkét oldalukon fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal. Ezután a krumplit is helyezzük a káposzta és a combok mellé. A tepsis lakoma tetejére is tegyünk kacsazsírt, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-45 perc alatt süssük készre. (Félidőnél a húst fordítsuk meg, a káposztát mozgassuk át. Ha szükségesnek érezzük, 1-2 dl víz is mehet alá.)
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu