Így lesz tökéletes a habcsók: alapreceptet mutatunk, amit bátran lehet cifrázni

hcscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A habcsók klasszikus karácsonyi édesség, igazi mutatós finomság, melynek elkészítéséhez nincs szükség sok hozzávalóra.

Egyszerűsége ellenére a habcsók rengeteg lehetőséget rejt magában, több formában kerülhet a sütőbe. A hagyományos habcsókot úgy készítik, hogy 5-6 centiméter átmérőjű halmokat, körülbelül 1 órán át 100 fokon sütnek (szárítanak), de kisebb méretben is érdemes legyártani őket, csúcsosra nyomni, így tökéletesek lesznek desszertek dekorálására is. Ha kisebb halmokat készítesz, körülbelül 2 centimétereseket, azoknak csak háromnegyed óra sütés kell, ugyanúgy 100 fokon. Kör alakban is meg lehet csinálni, ahhoz érdemes megrajzolni a mintát és arra nyomni a habot.  

A habcsók masszájába kerülhet ételfesték, átfúrva látványos karácsonyfadíszként is lehet használni. A habba diót, mogyorót vagy mandulát is lehet keverni, sőt, még töltötten is el lehet készíteni. A töltött verziónál nagyobb halmokat érdemes nyomni, majd amikor kihűltek, az édesség alját annyira kell átfúrni, hogy krémet lehessen belenyomni.

A tökéletes habcsók a sütés végén száraz és fényes, kínálhatod csoki- vagy karamellöntettel meglocsolva, de díszítőelemként is használhatod torták készítésénél vagy az ünnepi dekoráció megalkotásánál. Jól zárható dobozban 2 hétig is tárolható.

Karácsonyi habcsók

hcsct

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 4 darab tojás
  • 10 dekagramm porcukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A tojásfehérjébe szórjuk bele a cukrot és a sót, konyhai robotgéppel, alacsony fokozaton indítva kezdjük el habbá verni, majd fokozatosan emeljük a habverő erejét. A massza akkor van kész, amikor fényes és tömör.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

A tojásfehérjehabot töltsük habzsákba, válasszunk olyan díszítőcsövet, amilyen nagyságúra és formájúra szeretnénk készíteni a habcsókokat - a fent írtak alapján adagoljuk és süssük meg az édességet. A normál méretűeket 1 óra alatt 100 fokon, a kisebbeket háromnegyedóra alatt ugyanúgy 100 fokon kell sütni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon