Retró kedvenc a karácsonyi habkarika: díszként is tökéletes

3
Nyomtatás
Karácsonyi habkarika cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A habkarika régi kedvenc, finom vendégváró, mely gasztroajándéknak is tökéletes, és az ünnepi dekorálásnál is hasznát veheted.

A habcsók vagy habkarika kötelező eleme az ünnepi asztalnak. Mutatós vendégváró, amit díszítőelemként is használhatsz, akár a karácsonyfára is felakaszthatod. Ha így használnád, akkor érdemes ételfestéket keverni a tojásfehérjehabhoz. Az elkészült habkarikára ehető gyöngyök vagy csillámpor is kerülhet, így még bájosabb a finomság.

Így sokkal finomabb

A látvány mellett az íz is fontos: érdemes mandulaaromát vagy rumaaromát keverni a tojásfehérjéhez, így sokkal különlegesebb ízben élvezhető a karácsonyi kedvenc.

Karácsonyi habkarika

Karácsonyi habkarika ct

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 5 darab tojásfehérje
  • 1 csipet
  • 22 dkg porcukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • opcionális ételszínezék
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét tegyük keverőtálba, majd hagyjuk szobahőmérsékleten 20-30 percet. Ezután adjuk hozzá a sót, és kezdjük el habbá verni. Mikor már kezd összeállni, adjuk hozzá a cukrot és a citromlét, majd verjük kemény habbá. Ezután egy spatulával forgassuk át, és adjuk hozzá az étkezési keményítőt és az ételszínezőt is, ha szeretnénk.

A tojásfehérjét tegyük habzsákba, majd sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk belőle karikákat. Ezután toljuk 90 fokosra előmelegített sütőbe, és szárítsuk 2-3 órán keresztül.

Az elkészült habkarikákat hűtsük ki, csak ezután szedjük le a sütőpapírról.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon