![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Kívül ropogós, belül krémes pavlova - A megmaradt tojásfehérje tökéletes felhasználása
![pavlovacover](https://kep.index.hu/1/0/3241/32415/324157/32415777_2485667_60d1e1f0aeb9d64fbf959beb91af3c8c_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az álomszép pavlova tulajdonképen egy habcsóktorta, az elkészítése nagyon könnyű - tojásfehérjét verünk stabil habbá, amit sütőben szikkasztunk, akkor jó, ha kívül kérges, belül pedig krémes.
Az édesség a nevét Anna Pavlováról, korának legnagyobb balerinájáról kapta: amikor Ausztrália és Új-Zéland területén turnézott, a tiszteletére habos desszerttel készültek.
A liszt nélkül készült tortát sokféleképpen tehetjük izgalmassá, én tejszínhabbal és eperrel szeretem a legjobban, de nyugodtan kerülhet rá bármilyen gyümölcs, akár mirelit is. A krém készülhet csokisan is, ehhez csak annyi a teendőnk, hogy a tejszínbe olvasztott csokit keverünk, de nutella vagy citromkrém is kerülhet rá.
Az elkészítése egyszerűnek tűnik – tényleg az –, hiszen csak tojást verünk fel, mégis vannak buktatók. Arra ügyeljünk, hogy az eszközeink tiszták legyenek, így biztos, hogy tökéletes habot verünk, a sütésnél pedig tartsuk az alacsony hőfokot, és csak azután vegyük ki a sütőből a pavlovát, miután teljesen kihűlt.
Pavlova
![pavlovact](https://kep.index.hu/1/0/3241/32415/324156/32415695_18c7ec6fea2b89ea579ac06999784a05_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
Habcsók:
- 4 darab tojásfehérje
- 225 gramm cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 csipet só
Tetejére:
- 250 milliliter habtejszín
- 4 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 300 gramm eper
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 110 fokra, a pavlovát nem sütni, hanem szikkasztani fogjuk, ezért fontos, hogy a sütő meleg legyen, mikor belekerül.
Ha van maradék tojásfehérje, azzal dolgozzunk, ha nincs, válasszunk szét négy tojást.
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, hozzáadjuk az 1 csipet sót és a vaníliakivonatot, majd mikor már közepes keménységű a hab, lassan adagoljuk a cukrot, jól el kell vegyülnie. Utoljára a kukoricakeményítő kerüljön a habba.
A kemény tojáshabot sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk kör alakban, kb. 8-10 centis magasságú legyen, a közepébe érdemes egy kis mélyedést kialakítani a tölteléknek. A tojáshabot 1 órára betoljuk a 110 fokos sütőbe, a letelt idő után kapcsoljuk le a sütőt, a pavlovát pedig hagyjuk bent, amíg teljesen ki nem hűl.
Töltelék:
A habtejszínt a cukorral és a vaníliával habbá verjük.
A kihűlt pavlova tetejére kanalazzuk a tejszínhabot, a tetejére pedig tetszés szerinti gyümölcsöket tegyünk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!