![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Karácsonyi rántott hús baconnel és sajttal töltve: gazdag töltelékkel a legfinomabb
![trhcover](https://kep.index.hu/1/0/4104/41048/410485/41048511_3132435_2079837f15ae92dfa53368ef8b40026f_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Vékonyra klopfolva, bőséges töltelékkel aranybarnára sütve, a rántott hús ünnepnapon is elfér az étkezőasztalon.
Kár tagadni, persze nem is akarjuk, a rántott hús nagy kedvenc, az aranybarna sült az ünnepi asztalon is jól mutat. Persze ha már ünnep, ilyenkor illik kicsit gazdagabban elkészíteni. Játssz a bundával, keverj szezámmagot vagy mandulát a zsemlemorzsába, de még kókuszreszelékkel is feldobhatod.
A vékonyra klopfolt szeletet töltelékkel is érdemes kipróbálni, nagy kedvenc az aszalt szilvás-sajtos, gombás vagy a brokkolival töltött rántott hús. A rántott szeletet sajttal, baconnel vagy házi szalonnával is töltheted, de sonkát is tehetsz bele, nagy sikere lesz az így készült húsnak, különösen a gyerekek körében. A recept csirkemellfilével és sertéskarajjal is működik.
Karácsonyi rántott hús
![trhct](https://kep.index.hu/1/0/4104/41048/410485/41048553_d44f28d4b6fc82e13dbd40c23a9a82a8_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemell vagy sertéskaraj
- só és bors ízlés szerint
- 10 szelet bacon
- 20 dkg sajt
- 2 bögre liszt
- 4 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, fűszerezzük sóval és borssal, majd tegyük hűtőbe 2-3 órára, de akár egy éjszakát is állhat a fűszerekben.
A szalonnaszeleteket vágjuk félbe, a sajtot reszeljük le vagy vágjunk belőle kis szeleteket.
A hússzeletekre tegyünk bacont és sajtot, majd óvatosan tekerjük fel vagy csomagoljuk bármilyen bevált technika szerint. Fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsük.
A töltött húsokat panírozzuk be a szokott módon: liszt, tojás és zsemlemorzsa, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!