Karácsonyi rántott hús baconnel és sajttal töltve: gazdag töltelékkel a legfinomabb

trhcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Vékonyra klopfolva, bőséges töltelékkel aranybarnára sütve, a rántott hús ünnepnapon is elfér az étkezőasztalon.

Kár tagadni, persze nem is akarjuk, a rántott hús nagy kedvenc, az aranybarna sült az ünnepi asztalon is jól mutat. Persze ha már ünnep, ilyenkor illik kicsit gazdagabban elkészíteni. Játssz a bundával, keverj szezámmagot vagy mandulát a zsemlemorzsába, de még kókuszreszelékkel is feldobhatod.

A vékonyra klopfolt szeletet töltelékkel is érdemes kipróbálni, nagy kedvenc az aszalt szilvás-sajtos, gombás vagy a brokkolival töltött rántott hús. A rántott szeletet sajttal, baconnel vagy házi szalonnával is töltheted, de sonkát is tehetsz bele, nagy sikere lesz az így készült húsnak, különösen a gyerekek körében. A recept csirkemellfilével és sertéskarajjal is működik.

Karácsonyi rántott hús

trhct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell vagy sertéskaraj
  • só és bors ízlés szerint
  • 10 szelet bacon
  • 20 dkg sajt
  • 2 bögre liszt
  • 4 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, fűszerezzük sóval és borssal, majd tegyük hűtőbe 2-3 órára, de akár egy éjszakát is állhat a fűszerekben.

A szalonnaszeleteket vágjuk félbe, a sajtot reszeljük le vagy vágjunk belőle kis szeleteket.

A hússzeletekre tegyünk bacont és sajtot, majd óvatosan tekerjük fel vagy csomagoljuk bármilyen bevált technika szerint. Fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsük.

A töltött húsokat panírozzuk be a szokott módon: liszt, tojás és zsemlemorzsa, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük