![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Selymes, tejszínes karalábé-krémleves - Ha eddig nem szeretted, így imádni fogod
![karalábékrémleves2](https://kep.index.hu/1/0/3279/32792/327921/32792140_2513544_11d6aba14b63b2954e16f48ebe0ebd49_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nagyon krémes, könnyed, mégis laktató ez a krémleves, amelyben a karalábé mellett a burgonya dominál.
Nem különösebben rajongok a karalábéért, bár nyersen nagyon szeretem, főve nem tudok megbarátkozni vele, hacsak nem pürésítem le - úgy az állaga krémes lesz, az íze karakteres, de nem túlzó, ugyanis más is kerül bele.
A karalábé mellett a burgonya dominál, ettől lesz igazán laktató a leves, ráadásul a krumpli viszonylag semleges íze jól illik a karalábéhoz, kiegészíti azt, kicsit mégis elvesz az éléből. Azért, hogy még lágyabb legyen az összhatás, tejszínnel kell összefőzni, ez állagban és ízben is sokat dob a végeredményen.
Karalábé-krémleves
![karalábékrémleves](https://kep.index.hu/1/0/3279/32792/327921/32792180_b23131be9837f673d6f47091b4916d1c_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 700 gramm karalábé
- 500 gramm burgonya
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 750 milliliter alaplé
- 100 milliliter tejszín
- 2 evőkanál citromlé
- ízlés szerint só, bors
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet chilipehely
Elkészítés:
A karalábét és a burgonyát tisztítsuk meg, pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra. A karalábé levelét ne dobjuk ki, később még kelleni fog. A hagymát kockázzuk össze.
Melegítsünk olívaolajat egy lábasban, dobjuk rá a hagymát, majd 4-5 perc alatt dinszteljük meg. Adjuk hozzá a karalábét és a burgonyát, keverjük össze, 4-5 percig dinszteljük.
Öntsük rá az alaplevet, ha forr, vegyük kisebbre a lángot, majd fedő alatt főzzük 20 percig, vagy míg a zöldségek puhák nem lesznek.
A félretett karalábélevelet daraboljuk össze, majd az utolsó 5 percben adjuk a leveshez.
Adjuk a tejszínt is a leveshez, majd botmixerrel pürésítsük. Tegyük vissza a tűzre, forrásig melegítsük. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 1 csipet szerecsendiót és chilipelyhet, ízlés szerint citromlevet. Először érdemes csak 1 evőkanállal tenni hozzá, aztán beállítani az ízeket.
Krutonnal vagy friss zöldfűszerrel tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!