
Roppanós, zsenge karalábé krémes szószban: isteni köret húsok mellé
Kerüld el a fás karalábékat, és a zsenge tavaszi darabokból főzd meg ezt a krémes köretet, isteni lesz.
A pénztárcakímélő karalábésaláta önmagában is jólesik, de köretként is kínálhatod húsételek mellé.
Az egészséges karalábésalátát öntet nélkül vagy többféle dresszinggel is kínálhatod: én egy joghurtosat ajánlok hozzá, de dijoni mustárral is egybeforgathatod. A salátába más zöldséget is tehetsz, ilyen az uborka és a lila hagyma, de zöldfűszereket is adhatsz hozzá, például petrezselymet vagy kaprot.
A karalábét és az almát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint őket. Helyezzük salátástálba.
Vegyünk elő egy befőttesüveget és mérjük bele az olívaolajat, sót, borsot, citromlevet, joghurtot és mézet, majd alaposan rázzuk fel.
Az öntetet forgassuk egybe a karalábéval és az almával, majd jól behűtve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu