Így készül a karamellizált alma, az amerikaiak kedvenc őszi csemegéje

kacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Őszi, téli napokon, hangulatos vásárokon, Amerikában az egyik legnépszerűbb finomság a karamellel bevont alma.

A pompás almát november és december tájékán készítik a leggyakrabban az Államokban, halloweeni partikon az egyik legnagyobb kedvenc. A cukorba mártott almák bármilyen fajtából készülhetnek, azonban sokkal izgalmasabb lesz a szépséges finomság, ha savanykásabb zamatú gyümölcs az alapja.

Az almát hurkapálcikára kell szúrni, majd édes karamellel bevonni. A kész finomságot apróra vágott mogyoróban, dióban vagy kókuszreszelékben is meghempergetheted, de ételszínezőt is lehet használni, hogy mutatósabb legyen a desszert. Piros ételfestékkel készítve mérgezett almának szokták nevezni, mivel nagyon hasonlítani fog a mesebeli gyümölcsre, amelybe Hófehérke beleharapott. Bár sok cukorral készül, a gyerekek imádni fogják, hisz tényleg nagyon szép és finom.

Karamellizált alma

kact

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 8 darab alma
  • 8 darab hurkapálcika
  • 30 dekagramm barna cukor
  • 1 deciliter méz
  • 20 dekagramm vaj
  • 1 deciliter víz
Recept idők

Elkészítés:

Az almák szárát távolítsuk el, majd 30 másodpercre tegyük forró vízbe a gyümölcsöt, utána töröljük szárazra, a szár helyére szúrjuk bele a hurkapálcikát.

Magas falú edénybe öntsük bele a cukrot, vizet, mézet, a felkockázott vajat, majd forraljuk egybe az alapanyagokat.

Körülbelül 10-15 perc múlva szép világosbarna lesz a karamell - ekkor zárjuk el a lángot alatta, az almákat forgassuk meg benne, ügyelve, hogy mindenhol befedje a karamell. Az almákat fektessük sütőpapírral bélelt tálcára, majd toljuk hűtőbe, hogy megszilárduljanak.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük