
Így készül a karamellizált alma, az amerikaiak kedvenc őszi csemegéje

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Krémes túró rudi házilag: roppanós csoki borítja

Szaftos, kókuszos lencsecurry: tunkolós fogás húsmentesen

Gyömbéres sárgarépaleves: a legfinomabb náthaűző

Egyedényes csirkés-paradicsomos tészta: ezután nincs sok mosogatnivaló

Ropogós spenótgolyó jó fokhagymásan: partifalatnak is beillik
Őszi, téli napokon, hangulatos vásárokon, Amerikában az egyik legnépszerűbb finomság a karamellel bevont alma.
A pompás almát november és december tájékán készítik a leggyakrabban az Államokban, halloweeni partikon az egyik legnagyobb kedvenc. A cukorba mártott almák bármilyen fajtából készülhetnek, azonban sokkal izgalmasabb lesz a szépséges finomság, ha savanykásabb zamatú gyümölcs az alapja.
Az almát hurkapálcikára kell szúrni, majd édes karamellel bevonni. A kész finomságot apróra vágott mogyoróban, dióban vagy kókuszreszelékben is meghempergetheted, de ételszínezőt is lehet használni, hogy mutatósabb legyen a desszert. Piros ételfestékkel készítve mérgezett almának szokták nevezni, mivel nagyon hasonlítani fog a mesebeli gyümölcsre, amelybe Hófehérke beleharapott. Bár sok cukorral készül, a gyerekek imádni fogják, hisz tényleg nagyon szép és finom.
Karamellizált alma

Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab alma
- 8 darab hurkapálcika
- 30 dekagramm barna cukor
- 1 deciliter méz
- 20 dekagramm vaj
- 1 deciliter víz
Elkészítés:
Az almák szárát távolítsuk el, majd 30 másodpercre tegyük forró vízbe a gyümölcsöt, utána töröljük szárazra, a szár helyére szúrjuk bele a hurkapálcikát.
Magas falú edénybe öntsük bele a cukrot, vizet, mézet, a felkockázott vajat, majd forraljuk egybe az alapanyagokat.
Körülbelül 10-15 perc múlva szép világosbarna lesz a karamell - ekkor zárjuk el a lángot alatta, az almákat forgassuk meg benne, ügyelve, hogy mindenhol befedje a karamell. Az almákat fektessük sütőpapírral bélelt tálcára, majd toljuk hűtőbe, hogy megszilárduljanak.
Fotó: Getty Images