Isteni karamellás latte: már korán reggel ünnepi hangulatba hoz
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
A karamellszósz nem csak a süteményeket dobja fel, egy egyszerű kávét is édes desszertté varázsol.
Egy pluszalapanyag hozzáadásával a legegyszerűbb kávéból is csodás ital születik. A karamell – jelen esetben a karamellszósz – édesebbé teszi a feketét, és az ízét is a köbre emeli.
A karamellszószhoz itt találsz egy szuper receptet, érdemes házilag készíteni, a maradékot hűtőben tárolhatod és máshoz is felhasználhatod. A házi karamellt tejjel és tejszínnel kell összemelegíteni, akár habosítani, majd a kávéhoz adni – az eredmény egy nagyon krémes, édes, forró ital, napindítónak is tökéletes, de ebéd utáni desszertként is megállja a helyét.
A kávét díszítheted tejszínhabbal, a megmaradt karamellszósszal, de akár félbevágott vajkaramellával is.
Karamellás latte
Hozzávalók 1 pohárhoz
- 100 milliliter tej
- 1 evőkanál karamellszósz
- ízlés szerint cukor
- 1 evőkanál tejszín
- 100 milliliter frissen főtt kávé
- tejszínhab
Elkészítés:
A tejet, a karamellszószt és a tejszínt melegítsük össze egy kis lábasban. Folyamatosan kevergessük, míg gyöngyözni nem kezd, majd kapcsoljuk le alatta a lángot. Ha szeretnénk, habverővel is keverhetünk rajta párat, hogy picit habosabb legyen a karamellás tej.
Főzzünk le egy kávét. Öntsük egy bögrébe, majd csurgassuk rá a karamellás tejet. Keverjük össze, ízlés szerint cukorral édesítsük. Tejszínhabbal megkoronázva, karamelldarabokkal vagy karamellszósszal nyakon öntve kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors