Sós karamellás hamis sajttorta: sütés nélküli változatot mutatunk
A sajttortát a hagyományosnál könnyedebb, csupa növényi alapanyagokból is elkészítheted, ráadásul sütés nélkül. Mutatjuk, hogyan!
Ha ezt a pohárkrémreceptet választod, akkor egy szuper légies és selymes krémre számíthatsz, amely egyszerű, és kezdőként is elkészítheted. Ráadásul semmiféle tejterméket nem tartalmaz, így akkor is bátran fogyaszthatod, ha laktózérzékeny vagy vegán vagy.
Ez a karamellszósz az egyik legjobb, amit valaha kóstoltam. Nem a hagyományos módon, a cukor karamellizálásával készül, hanem inkább hasonlít arra, mint amikor sűrített tejet készítünk. Éppen emiatt nem ég meg könnyen, és a kesernyés íz nélkül élvezheted a karamellszószt.
Először készítsük el a vegán sós karamellt az ebben a receptben leírtak szerint. Használjunk fel belőle 150 ml-t, a maradékból pedig készítsünk karamelles lattét, csurgassuk almás pite tetejére, vagy fogyasszuk tetszés szerint. Ha elkészült, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Egy tálban habosítsuk fel a növényi tejszínt, majd tegyük félre. Tegyük egy másik tálba a vegán krémsajtot, és a kézi mixerrel ezt is habosítsuk fel, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot és 100 ml-t a karamellből, és dolgozzuk össze.
Egy spatulával óvatosan forgassuk bele a felhabosított tejszínt, majd osszuk a krémet 4 egyforma pohárba a következő módon: kanalazzunk a poharak aljára 1-1 kanállal a megmaradt karamellből, majd mehet rá a krém is.
Fogyasztás előtt legalább 1 órára tegyük hűtőbe, hogy kissé megdermedjen, és az ízek összeálljanak.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu