A karamellizált hagyma vékonyan szelve az igazi – Sült húsok mellé is isteni

karamelizálthagymacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szendvicsek és a sült húsok legjobb barátja a karamellizált hagyma, filléres finomság, könnyen rákap az ember.

Finom, olcsó és nem túl bonyolult az elkészítése a karamellizált hagymának, amely még a legegyszerűbb étellel is csodát tesz. Sültek, tartalmas szendvicsek remek kísérője lehet. Hűtőben 4-5 napig tárolható, de mivel nagyon finom, nem fog addig megmaradni.

Mi a titka?

Egyszerű, a tökéletes verziót mégsem olyan könnyű elkészíteni. A karamellizálni szánt hagymákat hajszálvékonyra kell szeletelni. A serpenyőt fel kell forrósítani, csak utána mehet bele az olaj és a hagyma. A karamellizálás mindig alacsony lángon történjen, hiszen nem égett, kesernyés hagyma a cél. Én csak sót adok hozzá, nem szeretném elnyomni a hagyma ízét, de aki ezt kevésnek véli, használhat borsot is.

Az egyszerű karamellizált hagyma alacsony láng felett 40 percig barnul, időnként érdemes egy kis vízzel felönteni, hogy ne kapjon oda a zöldség.

Karamellizált hagyma

karamelizálthagymact

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 4 darab hagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál
  • 5 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk hajszálvékony szeletekre.

A serpenyőt forrósítsuk fel, majd tegyük bele az olajat, rögtön utána jöhet a hagyma is. A serpenyőnket vagy a lábasunkat fedjük le, 2-3 perc után tegyük a sót a hagymára, keverjük meg. Nagyon alacsony lángon karamellizáljuk, ne hagyjuk magára, mert elég gyakran kevergetni kell, különben oda fog kapni a fazék aljára. Amikor elkezd barnulni a hagyma, 5-6 evőkanál vizet is adjunk hozzá. 

Nagyjából 40 perc alatt készül el. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük