Karamellizált koktélparadicsom: édes és krémes lesz

18
Nyomtatás
karamellizalt-koktelparadicsom
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezt a köretet nevetségesen könnyű elkészíteni, a végeredmény pedig egy mennyei, krémes és lágy textúrájú étel lesz, ami szinte elolvad a szádban.

A karamellizált paradicsom elkészítése rendkívül egyszerű. A felezett koktélparadicsomok alacsony hőfokon, olívaolajban sülnek, a gazdag ízvilágot pedig a hozzáadott fokhagymából, cukorból és fűszernövényekből nyerik.

Elképesztő, ahogyan az édes és fokhagymás ízek összekeverednek a különböző fűszernövényekkel, majd kevés karamellizált cukorral megalkotnak egy lédús és gazdag köretet, vagy éppen előételt.

Tipp

Oregánó helyett akár zsályát, kakukkfüvet vagy rozmaringot is használhatsz.

Karamellizált paradicsom

karamellizalt-koktelparadicsom

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g koktélparadicsom
  • 40 ml olívaolaj
  • 25 g barna cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. oregánó
  • 1 tk.
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 150 fokra.

Egy kisebb tálkában készítsük el az öntetet. Ehhez keverjük össze az olívaolajat, a cukrot, reszeljük bele a fokhagymát, végezetül pedig adjuk hozzá a szárított vagy frissen aprított oregánót és a sót. Alaposan keverjük össze, majd tegyük félre.

A koktélparadicsomokat mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk félbe. 

Vegyünk elő egy nagy tepsit, és helyezzük bele a koktélparadicsomokat, a vágott felükkel lefelé, egymás mellé sorakoztatva.

Ezután locsoljuk meg az öntettel, tegyük sütőbe, és kb. 1,5 óra alatt süssük készre.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon