Mennyei kávés kókuszkocka: így lesz még finomabb a régi kedvenc

kkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A régi kedvenc újragondolva készül, a megszokott kakaós mázban a kávé erőteljes zamata is érezteti magát.

A kókuszkocka igazi retró finomság, melyre nem lehet ráunni, ám ha te is szereted az új dolgokat, akkor érdemes kicsit játszani a híres sütemény összeállításával. Korábban fehér csokis mázzal álmodtuk újra, most a kávérajongók kedvében járunk. A tésztája sem a hagyományos mézes-vajas, egy pénztárcabarátabb verziót mutatunk. 

Sokan nem is gondolnák, de a népszerű sütemény egy konyhai malőrnek köszönhetően látta meg a napvilágot. Úgy hírlik ugyanis, hogy véletlenül esett a piskóta a csokimázba, aztán pedig, hogy mentsék a menthetőt, kókuszreszelékes ruhát kapott. A kókuszkocka igazi régi kedvenc, melynek az elkészítése egyszerű, kezdők is könnyedén megbirkóznak vele. A csábító sütemény egy sima hétköznapra vagy ünnepekkor is összedobható.

Kávés kókuszkocka

kkct

Hozzávalók 4 személyre

Tésztához:

  • 3 darab tojás
  • 5 dkg cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 30 dkg liszt

Mázhoz:

  • 2 dl presszókávé
  • 5 dkg ét- vagy tejcsoki
  • 2 evőkanál rum (vagy aroma)
  • 100 g kókuszreszelék a hempergetéshez
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A tojásokat válasszuk szét.

A sárgáját a cukorral keverjük fehéredésig, utána adjuk hozzá a vizet, a kókuszreszeléket és a lisztet.

A fehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk egybe a tojássárgás masszával.

A tepsit (20x30cm) béleljük ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal, majd simítsuk bele a masszát és toljuk a sütőbe. A tésztát 20-25 perc alatt süssük készre. Sütésnél alkalmazzunk tűpróbát.

A kész tésztát teljesen hűtsük ki, utána tetszés szerint vágjuk kockákra.

Máz:

A kávét öntsük lábasba, adjuk hozzá a feldarabolt csokit, melegítve olvasszuk fel, és a rumot is keverjük hozzá. 

A tésztakockákat először minden oldalával mártsuk a mázba, utána hempergessük meg a kókuszreszelékben.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük