Kefires, áfonyás muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat

9
Nyomtatás
Kefires áfonyás muffin cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A puha, szemet gyönyörködtető áfonyás muffin pofonegyszerűen készül, mégis zseniális.

Az egyszerű kevert muffin tésztája annyira lágy, hogy szinte szétolvad a szájban. Puhasága ellenére a tészta strapabíró, ezért bátran csomagolhatod uzsonnásdobozba vagy piknikre.

Mehet bele csoki is!

Az áfonyás muffint bátran továbbálmodhatod, keverhetsz a tésztába olvasztott fehér csokoládét vagy csokichipset. Ezeken kívül pedig reszelt citromhéjjal is izgalmasabbá teheted a tésztát.

Kefires, áfonyás muffin

Kefires áfonyás muffin ct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 10 dkg áfonya
  • 3 darab tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 dl kefir
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Az áfonyát mossuk meg.

A tojásokat üssük keverőtálba, majd adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, és keverjük fehéredésig. Ezután az olajat és a kefirt is keverjük hozzá.

Szitáljuk egy másik tálba a lisztet, forgassuk hozzá a sót és a sütőport. Ezután a lisztes keveréket apránként adjuk a kefireshez.

A muffintepsit béleljük ki papírral.

A csomómentesre kevert masszát adagoljuk a formába. Ezután az áfonyaszemeket nyomkodjuk a formába töltött tésztába.

A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (15-20 perc).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon