Pillanatok alatt kész a kakaós csodasüti: a tésztája kefirtől lesz puha
A szaftos kakaós csodasütemény neve találó, hisz a finomság alig valamiből, kevés munkával készül, mégis varázslatos.
Az egyszerű kevert muffin tésztája annyira lágy, hogy szinte szétolvad a szájban. Puhasága ellenére a tészta strapabíró, ezért bátran csomagolhatod uzsonnásdobozba vagy piknikre.
Az áfonyás muffint bátran továbbálmodhatod, keverhetsz a tésztába olvasztott fehér csokoládét vagy csokichipset. Ezeken kívül pedig reszelt citromhéjjal is izgalmasabbá teheted a tésztát.
Az áfonyát mossuk meg.
A tojásokat üssük keverőtálba, majd adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, és keverjük fehéredésig. Ezután az olajat és a kefirt is keverjük hozzá.
Szitáljuk egy másik tálba a lisztet, forgassuk hozzá a sót és a sütőport. Ezután a lisztes keveréket apránként adjuk a kefireshez.
A muffintepsit béleljük ki papírral.
A csomómentesre kevert masszát adagoljuk a formába. Ezután az áfonyaszemeket nyomkodjuk a formába töltött tésztába.
A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (15-20 perc).
Fotó: Getty Images
@sobors.hu