Így lesz a legfinomabb a rántott csirkemell: fokhagymás tejben pácold
A rántott hús egyszerű és finom, lehetetlenség ráunni, mivel apró kis változtatásokkal mindig izgalmassá tehető a nagy kedvenc.
A KFC-csirke sokak nagy kedvence, ami nem is csoda, hisz a fűszeres panírban sült csirkemell, -comb vagy -szárny egyszerűen fenséges: úgy jó, ahogy van. A Kentucky-csirke receptje szigorúan titkos, ennek ellenére rengeteg receptet találni, melyek úgy hirdetik magukat: jobb, mint az eredeti, vagy pont olyan.
Mivel ez egy amerikai recept, annyi biztos, hogy a hús kefires pácban pihen. Ettől omlósra sül, és hogy íze is legyen, sok-sok fűszer kerül bele. Hogy még intenzívebb legyen az élmény, a bundát is érdemes fűszerezni. A tüzes ízek kedvelői tört jalapeñót is keverhetnek a liszthez, a ropogósabb textúra érdekében pedig 1 bögre durvára tört kukoricapehely is mehet mellé. Ha pedig nem kedveled a szárnyát, helyette csirkecombot vagy -mellet is bundázhatsz.
A pác hozzávalóit keverjük össze, majd a megtisztított szárnyakat forgassuk bele, lefedve tegyük hűtőbe néhány órára, hogy az ízek átjárják a húst.
A lisztet a fűszerekkel keverjük össze.
A pácból kivett szárnyakat forgassuk meg a fűszeres lisztben, majd bő, forró olajban mindkét oldalukon süssük aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu