Rántott csirkecomb még sosem volt ennyire finom: a hús omlós, a bunda ropogós

Tökéletes rántott csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pompás aranybarna bundában sült csirkecomb kívül ropogós, belül pedig omlós és szaftos, ellenállhatatlanul finom.

A csirkecomb szuper alapanyag, hisz rengetegféle ínycsiklandó étel készülhet belőle, lehet az leves, pörkölt, sült, és még rántani is jó választás.

Bármilyen finom is a rántott csirkecomb, sokan nem szívesen készítik, mivel előfordulhat, hogy a hús belseje nem sül át rendesen, véres marad. Hogy ezt a kellemetlenséget elkerüld, érdemes kicsontozni vagy előfőzni a húst. Az előfőzés során a hús megpuhul, így panírozás után sokkal könnyebben fog átsülni, szaftos, omlós comb kerül az asztalra.

Sütőben is lehet!

Ha nem szeretnéd bő olajban elkészíteni a combokat, akkor sütőbe tolva próbáld ki. A bepanírozott húst egyszerűen helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, leheletnyi olajjal spricceld le, majd told 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-35 percre. Félidőnél pedig ne felejtsd el megfordítani a combokat. Igaz, így tovább tart az elkészítése, de nagyon finom.

Tökéletes rántott csirkecomb

Tökéletes rántott csirkecomb ct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 darab csirkecomb
  • só ízlés szerint
  • 200 ml víz
  • 300 ml tej
  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fekete őrölt bors
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított csirkecombokat sózzuk le, majd helyezzük lábasba. Ezután öntsük rá a vizet és a tejet, majd közepes lángon, fedő alatt főzzük 25-30 percig.

A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat. A lisztet öntsük tányérra, a tojásokat üssük fel és keverjük össze, a zsemlemorzsát pedig a kukoricakeményítővel, fekete borssal és a fokhagyma-granulátummal forgassuk össze.

A kihűlt combokat a szokásos módon panírozzuk be, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük