
Rántott csirkecomb még sosem volt ennyire finom: a hús omlós, a bunda ropogós

A pompás aranybarna bundában sült csirkecomb kívül ropogós, belül pedig omlós és szaftos, ellenállhatatlanul finom.
A csirkecomb szuper alapanyag, hisz rengetegféle ínycsiklandó étel készülhet belőle, lehet az leves, pörkölt, sült, és még rántani is jó választás.
Bármilyen finom is a rántott csirkecomb, sokan nem szívesen készítik, mivel előfordulhat, hogy a hús belseje nem sül át rendesen, véres marad. Hogy ezt a kellemetlenséget elkerüld, érdemes kicsontozni vagy előfőzni a húst. Az előfőzés során a hús megpuhul, így panírozás után sokkal könnyebben fog átsülni, szaftos, omlós comb kerül az asztalra.
Sütőben is lehet!
Ha nem szeretnéd bő olajban elkészíteni a combokat, akkor sütőbe tolva próbáld ki. A bepanírozott húst egyszerűen helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, leheletnyi olajjal spricceld le, majd told 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-35 percre. Félidőnél pedig ne felejtsd el megfordítani a combokat. Igaz, így tovább tart az elkészítése, de nagyon finom.
-
2023-05-13 09:28:01
-
2023-05-07 08:36:02
-
2023-04-29 08:36:01
Tökéletes rántott csirkecomb

Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab csirkecomb
- só ízlés szerint
- 200 ml víz
- 300 ml tej
- 1 bögre liszt
- 3 darab tojás
- 1 bögre zsemlemorzsa
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál fekete őrölt bors
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megtisztított csirkecombokat sózzuk le, majd helyezzük lábasba. Ezután öntsük rá a vizet és a tejet, majd közepes lángon, fedő alatt főzzük 25-30 percig.
A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat. A lisztet öntsük tányérra, a tojásokat üssük fel és keverjük össze, a zsemlemorzsát pedig a kukoricakeményítővel, fekete borssal és a fokhagyma-granulátummal forgassuk össze.
A kihűlt combokat a szokásos módon panírozzuk be, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!