A kesudiót egy éjszakára áztassuk be egy akkora tálba, hogy a víz kényelmesen el tudja lepni. Az áztatást követően csepegtessük le, majd tegyük félre.
A hagymákat és a gyömbért vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőben melegítsük fel a kókuszolajat, majd tegyük bele a felaprított hagymákat és a gyömbért is.
Folyamatos kevergetés mellett kb. 5-8 perc alatt pároljuk üvegesre a hagymát és a gyömbért. Amikor a hagymás-gyömbéres illat már bejárja a konyhát, akkor lesz tökéletes az alap.
Ezután adjuk hozzá a curryport, a kurkumát, a chilipaprikát és sót, majd közepes lángon, kevergetve főzzük össze. A fűszereknek elegendő kb. 5-10 perc, hogy összeérjenek.
Ezt követően öntsünk hozzá 350 ml vizet, a kókusztejet, és végül adjuk hozzá a kesudiót is.
Forraljuk össze, majd vegyük le a lángot alacsonyra, és főzzük az egészet kb. 35 percig. A kesudió kb. ennyi idő alatt puhul meg teljesen, illetve a hozzáadott folyadékok is elfőnek annyira, hogy finom, krémes állagú mártás legyen belőle.
Ha szépen besűrűsödött a mártás, vegyük le a tűzről, kóstoljuk meg, és ha szükséges, még sózzuk, illetve kókusztejjel enyhíthetünk a csípősségén is.
A lime levét ízlés szerint facsarjuk bele a kesudiócurrybe, vagy ha bátortalanok vagyunk, akkor elegendő, ha a tányérok mellé kínálunk 1-1 szeletet, amit majd mindenki a saját ízléséhez mérten facsar az ételbe.