Könnyed brokkolis tészta 10 perc munkával: gyorsan készül a tápláló zöldségszósz
Brokkoliból nemcsak rakott, sütőben készült finomság, krémleves vagy zöldségköret készülhet, hanem pürésítve mennyei tésztaszósz is.
A rohanós napokon nem mindig egyszerű gyors, teljes értékű és tápláló fogásokat készíteni, ezzel a tésztával viszont mindhárom feltételt kipipálhatod. A szószba olyan alapanyagok kerülnek, mint a kesudió, a sörélesztőpehely vagy a fokhagyma, amelyek vitamin- és ásványianyag-tartalmukkal feltöltenek energiával.
Ha pedig a hagyományos tésztát is szívesebben cserélnéd egészségesebb alternatívára, akkor próbáld ki a durum- vagy a teljes kiőrlésű lisztből készült változatokat, esetleg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő gluténmentes gabonafélékből (köles, hajdina, rizs) vagy a hüvelyesekből (borsó, csicseriborsó) készülteket.
A kesut áztassuk 1 órára forró vízbe.
A tésztát főzzük meg a csomagoláson szereplő leírás szerint, majd szűrjük le.
A megpuhult kesudiót szűrjük le, tegyük aprítógépbe, és az összes többi hozzávalóval együtt pürésítsük homogén állagúra.
Keverjük a tésztához, tetszés szerint friss zöldfűszerrel kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu