Puha muffin vaníliapudinggal töltve – A tésztája is kétféle ízben készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A muffin a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető süteménye, az alábbi recept viszont picit különlegesebb.
A muffin az az édesség, amit akár mindennap megsüthetsz, mert annyiféleképpen készítheted, hogy sosem érnél a végére. Ráadásul hálás sütemény, mert nagyon könnyű elkészíteni, hamar megsül és pár napig biztosan eláll. Attól függően, hogy mit teszel a tésztájába, lehet tartalmasabb vagy akár alakbarátabb is.
Azt mondják, hogy olyan egyszerű az összeállítása, hogy még egy gyerek is el tudja készíteni, ez így is van, csak össze kell keverni a hozzávalókat. Arra érdemes csak figyelni, hogy a nedves és a száraz hozzávalókat külön tálban keverd és ne dolgozd túl a tésztát, hogy szellős, rugalmas maradjon.
A lekvár is csodát tesz a muffintésztával, ezt a vaníliás sütit a belsejében található lekvár dobja fel. Ha pedig Sacher-rajongó vagy, a kedvenc sütidet is megsütheted muffinként.
Muffin vaníliapudinggal töltve
Hozzávalók 12 darabhoz
Tészta:
- 300 gramm liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 2 evőkanál holland kakaópor (cukrozatlan)
- 2 darab tojás
- 120 gramm cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 200 gramm vaj
- 250 milliliter tej
Töltelék:
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 250 milliliter tej
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A pudingot főzzük az előírtnál sűrűbbre. Ha szeretnénk, készíthetjük házilag is.
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. A felét tegyük egy másik tálba, majd keverjük hozzá a kakaóport.
Egy másik edényben keverjük habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a puha vajat és a tejet is. Ezt a masszát is válasszuk ketté, az egyik felét forgassuk hozzá a sima lisztes, a másikat a kakaós lisztes keverékhez.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A muffinformákat béleljük ki. A sima lisztes masszából kanalazzunk a forma aljára, majd tegyünk rá egy teáskanál pudingot. A tetejére tegyük a csokis masszát.
Süssük 20-25 percig.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors