Puha mákos süti körtével: egyszerű kevert tésztája van
Pár egyszerű hozzávalóból is mennyei sütit készíthetsz, ez a körtés-mákos kevert a család új kedvence lesz.
Tudod, hogyan lehet még tökéletesebb a reggeli kávé? Ha egy illatos fahéjas sütemény mellé kínálod! Az alábbi receptet bátran ajánljuk kezdőknek is, ugyanis kevert tésztáról van szó, ami mégis mutatós, és mindemellett isteni finom!
Hiába egyszerű, mégis különleges ez a süti, ugyanis a puha tésztát ropogós morzsa borítja, a fahéj pedig mindkettőben érezteti magát. A középső fahéjas réteg elkészítése is gyerekjáték: először csak a tészta felét öntsd a tepsibe, erre jöhet a morzsa fele, majd ismét tészta. Ahogy megsül a süti, kialakulnak a szép rétegek.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis tepsit.
A morzsához keverjük össze a barna cukrot, a fahéjat és a lisztet, majd adjuk hozzá a kockákra vágott hideg vajat. Dolgozzuk össze, míg morzsás állagú nem lesz. Tegyük hűtőbe, míg készül a tészta.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót.
Egy másik tálban keverjük habosra a puha vajat a cukorral. Adjuk hozzá a vaníliát és a tojást is. Mikor elkevertük, mehet bele a tejföl is.
Keverjük egybe a száraz és a nedves hozzávalókat, és adjuk hozzá a tejet is a masszához. Egy sűrű tésztát fogunk kapni.
A tészta felét öntsük a tepsibe, majd szórjuk rá a morzsa felét egyenletesen. Utána öntsük rá a maradék tésztát, oszlassuk el rajta (nem baj, ha picit keveredik a morzsával), majd szórjuk a tetejére a maradék morzsát.
Toljuk a sütőbe 30-35 percre, tűpróbával ellenőrizzük.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu