Puha mákos süti körtével: egyszerű kevert tésztája van

mákos-körtés-süti2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pár egyszerű hozzávalóból is mennyei sütit készíthetsz, ez a körtés-mákos kevert a család új kedvence lesz.

Ha egy egyszerű, de mutatós sütire vágysz, próbáld ki ezt a mákos kevertet. Érdemes a desszertet őszre hangolni, puhára sült körtével még finomabb lesz. 

A tésztáját kezdők is bátran elkészíthetik, csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd mehet is a formába. Nem csak tepsiben dobhatod össze, tortaformában is: ebben az esetben 24 centi átmérőjűt válassz, és kb. 40-45 percig süsd a süteményt. 

A tészta puhaságáról a sütőpor mellett a vaj gondoskodik, nagyon omlós lesz a süti, a mák és a körte párosa pedig garantáltan őszi hangulatot csempész a konyhádba. 

Mákos süti körtével

mákos-körtés-süti

Hozzávalók 16 szelethez

  • 3 nagyobb db körte
  • 2 ek citromlé
  • 150 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 nagy csipet
  • 70 g darált mák
  • 120 g vaj (puha)
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 2 ek tej
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 18x25 centis tepsit.

A körtéket pucoljuk meg, vágjuk negyedekbe, szedjük ki a magházukat. Locsoljunk a negyed körtékre egy kevés citromlevet, tegyük félre.

A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sütőport, a sót és a darált mákot. Egy másik tálban keverjük habosra a puha vajat a kétféle cukorral. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, majd a tejet is. Keverjük egybe a száraz és a nedves hozzávalókat, míg csomómentes nem lesz a massza.

Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, oszlassuk el, hogy egyenletes vastagságú legyen. A tészta tetejére tegyük rá a négybe vágott körtéket a vágott felükkel lefelé. 

Toljuk a sütit a sütőbe 30-40 percre, tűpróbával ellenőrizzük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük