12 egyszerű kevert sütemény pillanatok alatt - Csak keverd össze a hozzávalókat
A sütik káprázatos világában könnyedén el lehet merülni, de érdemes a legegyszerűbb kevert finomságokkal kezdeni az ismerkedést.
Nyáron bővelkedünk a mézédes gyümölcsökben, melyek magukban, de desszertekbe csempészve is csodásak. Nagy kedvenc ilyenkor az epres, meggyes, cseresznyés vagy épp a sárga- vagy őszibarackkal készült finomságok. A barack számos sütiben helytáll, népszerű pite, gombóc vagy kevert süti formájában.
A pofonegyszerűen összedobható sütit különlegesebbé teheted, ha túrót is csempészel bele. Ha kipróbálnád, akkor 25 dkg túrót keverj össze ízlés szerint cukorral, és tegyél evőkanálnyi adagokat a tésztába.
A barackot mossuk meg, ezután csepegtessük le, majd magozzuk ki, és vágjuk félbe vagy negyedekre.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, és forgassuk egybe a sütőporral.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Ezután az olajjal és a tejjel is dolgozzuk egybe, majd a lisztes keveréket is adjuk hozzá.
A simára kevert tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe, 25x25 centisbe.
Az előkészített barackot oszlassuk el a tésztán, majd toljuk a süteményt 170 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre. (A sütési idő a sütőtől is függ, előfordulhat, hogy néhány perccel több idő szükséges a finomságnak.)
A kész süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu