Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőt és a sót.
Adjuk hozzá a langyos vizet, majd egy szilikonspatulával vagy fakanállal óvatosan keverjük össze.
A tésztát addig dolgozzuk, amíg az összes lisztet felveszi. Akár kézzel is összegyúrhatjuk, ha úgy könnyebb.
A kész tésztát takarjuk le a tálban egy műanyag fóliával, és szobahőmérsékleten kelesszük 2-3 órán át.
A legjobb ízélmény érdekében további 12 óra, vagy akár 2 nap pihentetést is beiktathatunk a tésztának, de ezt már a hűtőben, és továbbra is letakarva.
Ha erre a lépésre nem lenne már kapacitásunk, akkor a 3 óra pihentetés után szórjunk be liszttel (ízlés szerint kukoricalisztet is használhatunk) finoman egy nagy, tapadásmentes tepsit.
A hideg tésztát borítsuk lisztezett felületre. Éles késsel vágjuk ketté a tésztát.
A tészta mindkét feléből formázzunk 1-1 hosszúkás cipót, egyenként kb. 7x23 cm-es méretben. Tegyük őket egymástól 5-7 cm távolságra.
Takarjuk le a kész cipókat, és pihentessük őket 45 percig.
A sütőt melegítsük elő 240 fokra.
A megpihent cipók tetejét irdaljuk be akár egy éles késsel, akár egy ollóval, majd a tepsivel együtt, amin a kenyerek pihentek, tegyük be a sütőbe, és süssük készre kb. 20-25 perc alatt.
A sütési idő vége felé kocogtassuk meg a kenyeret, hogy kong-e a közepe és jó ropogós-e a héja, majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a rácson hűlni kb. 5-10 percig, mielőtt szeletelnénk.
A kenyereket lazán letakarva, szobahőmérsékleten eltarthatjuk maximum 5 napig, vagy hűtőszekrényben 10 napig.