Kiadós rakott tészta csirkével és brokkolival: szaftos és finom

3
Nyomtatás
Kiadós rakott tészta csirkével és brokkolival cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Sok-sok sajt, dijoni mustár és krémsajt teszi izgalmassá a rakott tésztát. A pompás tepsis fogást imádják a gyerekek.

A rakott tészta remek választás a hűvösebb napokon. A szaftos fogást érdemes nagy adagban készíteni, hisz hűtőben 2-3 napot gond nélkül eláll, újramelegítve pedig egy rossz szavad sem lehet rá. Az így készült tésztát a gyerekek is szeretik, biztos lehetsz benne, hogy a fogásba került brokkolit eltüntetik a tányérról.

Így is lehet

A tejszínes, sajtos rakott tészta nagyon bőséges. Ha szeretnéd, még tartalmasabbá varázsolhatod, adhatsz hozzá bacont vagy spenótot is, brokkoli helyett pedig karfiollal is működik a recept.

Kiadós rakott tészta csirkével és brokkolival

Kiadós rakott tészta csirkével és brokkolival ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 1 fej brokkoli
  • só ízlés szerint
  • 60 dkg csirkemell
  • kevés olaj
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 200 g krémsajt
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 500 ml tejszín
  • 15 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

Közben a brokkolit szedjük rózsáira, folyó víz alatt mossuk át, majd forrásban lévő sós vízben főzzük 7-8 percig.

A húst tetszés szerint kockázzuk vagy csíkozzuk fel, majd kevés olajon pirítsuk 10-15 percig. Miközben a hús pirul, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Ezután keverjük hozzá a krémsajtot, mustárt és a tejszínt, és még 5 percig főzzük.

Az elkészült tésztát helyezzük hőálló edénybe, majd keverjük hozzá a csirkés ragut és a brokkolit. Ezután szórjuk rá a reszelt sajtot, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-30 percre, míg a sajt aranybarnára sül.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon