Egyszerű brokkolis tészta: gyorsan kész és kevés utána a mosogatnivaló
Fantasztikus tésztaétel, egyszerű, mégis ízgazdag, egészséges falatok kerülnek a tányérra, amit vegetáriánusok is bátran elkészíthetnek.
A rakott tészta remek választás a hűvösebb napokon. A szaftos fogást érdemes nagy adagban készíteni, hisz hűtőben 2-3 napot gond nélkül eláll, újramelegítve pedig egy rossz szavad sem lehet rá. Az így készült tésztát a gyerekek is szeretik, biztos lehetsz benne, hogy a fogásba került brokkolit eltüntetik a tányérról.
A tejszínes, sajtos rakott tészta nagyon bőséges. Ha szeretnéd, még tartalmasabbá varázsolhatod, adhatsz hozzá bacont vagy spenótot is, brokkoli helyett pedig karfiollal is működik a recept.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
Közben a brokkolit szedjük rózsáira, folyó víz alatt mossuk át, majd forrásban lévő sós vízben főzzük 7-8 percig.
A húst tetszés szerint kockázzuk vagy csíkozzuk fel, majd kevés olajon pirítsuk 10-15 percig. Miközben a hús pirul, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Ezután keverjük hozzá a krémsajtot, mustárt és a tejszínt, és még 5 percig főzzük.
Az elkészült tésztát helyezzük hőálló edénybe, majd keverjük hozzá a csirkés ragut és a brokkolit. Ezután szórjuk rá a reszelt sajtot, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-30 percre, míg a sajt aranybarnára sül.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu