Kínai szezámos tészta: ízbomba vacsora, ha valami különlegeset ennél

4
Nyomtatás
Kinai-szezamos-teszta-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy ízekben gazdag, különleges, de gyorsan készülő fogást keresel, akkor ez a szezámos tészta lesz számodra a tökéletes.

Akár gyors vacsorára, akár különleges ízvilágú ázsiai fogásra vágysz, ezzel a kínai szezámos tésztával biztosra mehetsz. Bár az étel egy valódi ízbomba, az elkészítése nagyon egyszerű, így fél óra alatt össze is dobhatod.

Az egyszerű tésztás alapot egy pikáns és nagyon krémes szósz dobja fel, amelynek fő ízesítői a gyömbér, a szójaszósz, a pirított szezámolaj és a tahini – azaz szezámpaszta. Utóbbit házilag is könnyen elkészítheted, ha kéznél van egy aprítógép.

Kínai szezámos tészta

Kinai-szezamos-teszta

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 500 g udon vagy spagetti
  • 5 szál zöldhagyma felkarikázva
  • 2 ek. olaj
  • 200 g edamame
  • 1 db piros kaliforniai paprika felcsíkozva
  • 50 g pörkölt földimogyoró
  • 1 ek. pirított szezámmag

A szezámos szószhoz:

  • 3 ek. friss, reszelt gyömbér
  • 5 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 100 g tahini
  • 5 ek. szójaszósz
  • 1 ek. édes chiliszósz
  • 2 ek. pirított szezámolaj
  • 1 ek. juharszirup
  • 1 ek. kínai fekete ecet vagy rizsecet
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát tegyük fel főni enyhén sós vízben, majd szűrjük le, ha elkészült.

A zöldhagymát fonnyasszuk meg egy kevés olajon, adjuk hozzá az edamamét és a paprikát, és együtt is pirítsuk őket 4-5 percig.

Közben készítsük el a szószt: egy kisebb tálban alaposan keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük a hagymás alapra, és forgassuk bele a megfőtt tésztát is.

Még melegen fogyasszuk, pirított földimogyoróval és szezámmaggal tálaljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon