Ezek a legegészségesebb ételek, amiket a japánok fogyasztanak: a hosszú életük titka a táplálkozásban rejlik
A japánoknál a születéskor várható élettartam kifejezetten magas, ebben fontos szerepet játszhat az étrendjük is.
Akár gyors vacsorára, akár különleges ízvilágú ázsiai fogásra vágysz, ezzel a kínai szezámos tésztával biztosra mehetsz. Bár az étel egy valódi ízbomba, az elkészítése nagyon egyszerű, így fél óra alatt össze is dobhatod.
Az egyszerű tésztás alapot egy pikáns és nagyon krémes szósz dobja fel, amelynek fő ízesítői a gyömbér, a szójaszósz, a pirított szezámolaj és a tahini – azaz szezámpaszta. Utóbbit házilag is könnyen elkészítheted, ha kéznél van egy aprítógép.
A tésztát tegyük fel főni enyhén sós vízben, majd szűrjük le, ha elkészült.
A zöldhagymát fonnyasszuk meg egy kevés olajon, adjuk hozzá az edamamét és a paprikát, és együtt is pirítsuk őket 4-5 percig.
Közben készítsük el a szószt: egy kisebb tálban alaposan keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük a hagymás alapra, és forgassuk bele a megfőtt tésztát is.
Még melegen fogyasszuk, pirított földimogyoróval és szezámmaggal tálaljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu