Olcsó és nagyon finom: ízletes kínai tojásleves csemegekukoricával

tojáslevescover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A selymes tojásleves csemegekukoricától lesz izgalmas, de az sem árt neki, ha a kezünkben jobban megszalad a bors.

A hagyományos magyaros tojáslevesről mind őrzünk emlékeket, valakinek melegség tölti el a szívét, ha rágondol, épp ezért néhanapján örömmel összedobja, és akadnak olyanok is, akik felhúzzák a nyúlcipőt, annyira nem szívlelik ezt az egyszerű levest. A hazai változatba, amit az én mamám is készített, kömény és pirospaprika került, és mindig melegen tálalta a szerény levest.

A kínai konyha is büszkélkedhet tojáslevessel, méghozzá több fajtával, egyes verziók különleges ízvilágát a gyömbér és a pirított szezámmag adja meg. Létezik másmilyen recept is, amiben ez a két alapanyag nem szerepel, viszont a tojás mellé csemegekukorica kerül a fazékba.

A fűszerezése egyszerű, só és bors, de egy kevés gyömbér is kerülhet bele, hogy erősítse az ázsiai ízvilágot. A csemegekukoricát alaplében tesszük fel főni, de ha nincs kéznél alaplé, akkor ugyanannyi vizet és házi ételízesítő kockából 1-2 darabot használjunk. Szerintem újhagymával a legfinomabb, így én azt szoktam a leves tetejére szórni tálalásnál, de kerülhet rá petrezselyem, bazsalikom vagy pirított szezámmag is. A levest a kukorica teszi különlegessé, de nélküle is elkészíthető.

Kínai tojásleves csemegekukoricával

tojáslevesct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 darab tojás
  • 1 liter csirke- vagy zöldségalaplé
  • 350 gramm csemegekukorica
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál víz
  • 1 csokor petrezselyem vagy újhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Az alaplevet feltesszük melegíteni a kukoricával együtt, sóval, borssal ízesítjük.

A tojásokat tálba ütjük és felverjük.

A kukoricakeményítőt és a vizet összekeverjük.

Amikor felforr a leves, a keményítős keveréket belecsurgatjuk és elkeverjük, majd a felvert tojást is kisebb adagokban a leveshez adjuk, elkeverjük. 5-8 perc után már tálalhatunk is. A leves tetejére finomra vágott újhagyma, petrezselyem vagy szezámmag kerülhet.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük