![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Olcsó és nagyon finom: ízletes kínai tojásleves csemegekukoricával
![tojáslevescover](https://kep.index.hu/1/0/3292/32923/329230/32923008_2523270_7686dfc740e18c6c85a53f7cce050aa1_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A selymes tojásleves csemegekukoricától lesz izgalmas, de az sem árt neki, ha a kezünkben jobban megszalad a bors.
A hagyományos magyaros tojáslevesről mind őrzünk emlékeket, valakinek melegség tölti el a szívét, ha rágondol, épp ezért néhanapján örömmel összedobja, és akadnak olyanok is, akik felhúzzák a nyúlcipőt, annyira nem szívlelik ezt az egyszerű levest. A hazai változatba, amit az én mamám is készített, kömény és pirospaprika került, és mindig melegen tálalta a szerény levest.
A kínai konyha is büszkélkedhet tojáslevessel, méghozzá több fajtával, egyes verziók különleges ízvilágát a gyömbér és a pirított szezámmag adja meg. Létezik másmilyen recept is, amiben ez a két alapanyag nem szerepel, viszont a tojás mellé csemegekukorica kerül a fazékba.
A fűszerezése egyszerű, só és bors, de egy kevés gyömbér is kerülhet bele, hogy erősítse az ázsiai ízvilágot. A csemegekukoricát alaplében tesszük fel főni, de ha nincs kéznél alaplé, akkor ugyanannyi vizet és házi ételízesítő kockából 1-2 darabot használjunk. Szerintem újhagymával a legfinomabb, így én azt szoktam a leves tetejére szórni tálalásnál, de kerülhet rá petrezselyem, bazsalikom vagy pirított szezámmag is. A levest a kukorica teszi különlegessé, de nélküle is elkészíthető.
Kínai tojásleves csemegekukoricával
![tojáslevesct](https://kep.index.hu/1/0/3292/32922/329229/32922922_8792fa60b2f56074ca85c7ed17b5a58b_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab tojás
- 1 liter csirke- vagy zöldségalaplé
- 350 gramm csemegekukorica
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál víz
- 1 csokor petrezselyem vagy újhagyma
Elkészítés:
Az alaplevet feltesszük melegíteni a kukoricával együtt, sóval, borssal ízesítjük.
A tojásokat tálba ütjük és felverjük.
A kukoricakeményítőt és a vizet összekeverjük.
Amikor felforr a leves, a keményítős keveréket belecsurgatjuk és elkeverjük, majd a felvert tojást is kisebb adagokban a leveshez adjuk, elkeverjük. 5-8 perc után már tálalhatunk is. A leves tetejére finomra vágott újhagyma, petrezselyem vagy szezámmag kerülhet.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!