![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Kókuszos-aszalt barackos süti zabpehellyel: roppanós fehér csokoládé borítja
![müzli](https://kep.index.hu/1/0/3792/37929/379296/37929605_2894207_71b7f4f8237e4d67435731956c82432f_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Amennyire jól néz ki, annyira egyszerű és gyors elkészíteni ezt az isteni süteményt.
Az alábbi sütemény olyan, mint egy felturbózott müzliszelet, a zabpehely mellett liszt is van benne, a tetejét pedig fehér csokoládé borítja. Nem sütés nélkül készül, de pillanatok alatt összeállítható. Ebben a verzióban a kókusz és az aszalt barack dominál, de másfajta szárított gyümölcsökkel, sőt, magvakkal is készülhet, bármit tehetsz bele, amit egy granolába kevernél.
Viszonylag sok vaj van benne, ez fogja össze a száraz alapanyagokat, a méztől pedig picit ragacsos lesz a massza. Ha a klasszikus, sütés nélküli müzliszeletet készítenéd el, itt találsz hozzá receptet.
Kókuszos-barackos süti
![müzli3](https://kep.index.hu/1/0/3792/37929/379296/37929615_fd71fced15a2af1d6662ac231fce9c32_wm.jpg)
Hozzávalók 20 szelethez
- 100 gramm zabpehely
- 120 gramm liszt
- 130 gramm barna cukor
- 70 gramm kókuszreszelék
- 120 gramm vaj
- 2 evőkanál méz/juharszirup
- 2 evőkanál víz
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 100 gramm aszalt barack
- 120 gramm fehér csokoládé (tetejére)
Elkészítés:
Az aszalt barackot vágjuk apró darabokra, a vajat kockázzuk össze.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 18x28 cm-es tepsit/sütőtálat.
Keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a kókuszt és a barna cukrot egy tálban.
A vajat, a mézet és a vizet tegyük egy kis mikrózható tálba, majd tegyük a mikróba 30 másodpercre, keverjük át. Tegyük vissza még 30 másodpercre, vagy amíg a vaj el nem olvad teljesen. Keverjük bele a szódabikarbónát.
Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, hagyjuk picit hűlni a masszát. Keverjük bele az aszalt barackot is.
A tésztát nyomkodjuk az előkészített tepsibe. 25 percig süssük, míg a teteje aranybarna színt nem kap. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben olvasszuk meg vízgőz felett a fehér csokit, ha szükséges, adjunk hozzá 1 teáskanál olajat vagy vajat. Öntsük a kihűlt müzlire, majd hagyjuk teljesen megkötni.
Ahhoz, hogy igazán szép szeleteket tudjunk vágni, érdemes előtte 1-2 órára a hűtőbe tenni.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!