Kókuszos-aszalt barackos süti zabpehellyel: roppanós fehér csokoládé borítja

müzli
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amennyire jól néz ki, annyira egyszerű és gyors elkészíteni ezt az isteni süteményt.

Az alábbi sütemény olyan, mint egy felturbózott müzliszelet, a zabpehely mellett liszt is van benne, a tetejét pedig fehér csokoládé borítja. Nem sütés nélkül készül, de pillanatok alatt összeállítható. Ebben a verzióban a kókusz és az aszalt barack dominál, de másfajta szárított gyümölcsökkel, sőt, magvakkal is készülhet, bármit tehetsz bele, amit egy granolába kevernél. 

Viszonylag sok vaj van benne, ez fogja össze a száraz alapanyagokat, a méztől pedig picit ragacsos lesz a massza. Ha a klasszikus, sütés nélküli müzliszeletet készítenéd el, itt találsz hozzá receptet. 

Kókuszos-barackos süti

müzli3

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 100 gramm zabpehely
  • 120 gramm liszt
  • 130 gramm barna cukor
  • 70 gramm kókuszreszelék
  • 120 gramm vaj
  • 2 evőkanál méz/juharszirup
  • 2 evőkanál víz
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 100 gramm aszalt barack
  • 120 gramm fehér csokoládé (tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt barackot vágjuk apró darabokra, a vajat kockázzuk össze.

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 18x28 cm-es tepsit/sütőtálat.

Keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a kókuszt és a barna cukrot egy tálban. 

A vajat, a mézet és a vizet tegyük egy kis mikrózható tálba, majd tegyük a mikróba 30 másodpercre, keverjük át. Tegyük vissza még 30 másodpercre, vagy amíg a vaj el nem olvad teljesen. Keverjük bele a szódabikarbónát.

Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, hagyjuk picit hűlni a masszát. Keverjük bele az aszalt barackot is. 

A tésztát nyomkodjuk az előkészített tepsibe. 25 percig süssük, míg a teteje aranybarna színt nem kap. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben olvasszuk meg vízgőz felett a fehér csokit, ha szükséges, adjunk hozzá 1 teáskanál olajat vagy vajat. Öntsük a kihűlt müzlire, majd hagyjuk teljesen megkötni. 

Ahhoz, hogy igazán szép szeleteket tudjunk vágni, érdemes előtte 1-2 órára a hűtőbe tenni.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük