Kókuszos-aszalt barackos süti zabpehellyel: roppanós fehér csokoládé borítja

5
Nyomtatás
müzli
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Amennyire jól néz ki, annyira egyszerű és gyors elkészíteni ezt az isteni süteményt.

Az alábbi sütemény olyan, mint egy felturbózott müzliszelet, a zabpehely mellett liszt is van benne, a tetejét pedig fehér csokoládé borítja. Nem sütés nélkül készül, de pillanatok alatt összeállítható. Ebben a verzióban a kókusz és az aszalt barack dominál, de másfajta szárított gyümölcsökkel, sőt, magvakkal is készülhet, bármit tehetsz bele, amit egy granolába kevernél. 

Viszonylag sok vaj van benne, ez fogja össze a száraz alapanyagokat, a méztől pedig picit ragacsos lesz a massza. Ha a klasszikus, sütés nélküli müzliszeletet készítenéd el, itt találsz hozzá receptet. 

Kókuszos-barackos süti

müzli3

Hozzávalók 20 szelethez

  • 100 gramm zabpehely
  • 120 gramm liszt
  • 130 gramm barna cukor
  • 70 gramm kókuszreszelék
  • 120 gramm vaj
  • 2 evőkanál méz/juharszirup
  • 2 evőkanál víz
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 100 gramm aszalt barack
  • 120 gramm fehér csokoládé (tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt barackot vágjuk apró darabokra, a vajat kockázzuk össze.

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 18x28 cm-es tepsit/sütőtálat.

Keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a kókuszt és a barna cukrot egy tálban. 

A vajat, a mézet és a vizet tegyük egy kis mikrózható tálba, majd tegyük a mikróba 30 másodpercre, keverjük át. Tegyük vissza még 30 másodpercre, vagy amíg a vaj el nem olvad teljesen. Keverjük bele a szódabikarbónát.

Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, hagyjuk picit hűlni a masszát. Keverjük bele az aszalt barackot is. 

A tésztát nyomkodjuk az előkészített tepsibe. 25 percig süssük, míg a teteje aranybarna színt nem kap. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben olvasszuk meg vízgőz felett a fehér csokit, ha szükséges, adjunk hozzá 1 teáskanál olajat vagy vajat. Öntsük a kihűlt müzlire, majd hagyjuk teljesen megkötni. 

Ahhoz, hogy igazán szép szeleteket tudjunk vágni, érdemes előtte 1-2 órára a hűtőbe tenni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon