Szaftos, kókuszos lencsecurry: tunkolós fogás húsmentesen

7
Nyomtatás
lencsecov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízletes lencsecurryt kínáld rizzsel vagy laposkenyérrel, nagyon finom, laktató étel, amelyből egyáltalán nem hiányzik a hús.

Ezt a kiadós ételt a legnagyobb húsevők is dicsérni fogják, a sűrű lencsecurry eteti magát, olyan finom. Persze, aki szeretné, húst is kínálhat mellé, lehet az sült hús vagy virsli, és még sült kolbásszal is érdemes letesztelni. Ha viszont nem kell mellé hús, akkor rizzsel és főtt tojással pakold tányérra, vagy egyszerűen kínálj mellé laposkenyeret, amivel tunkolhatod.

Így is lehet!

Kókusztej gondoskodik az étel különleges ízéről és a tökéletes selymes textúrájáról. Ha ezzel az alapanyaggal nem szimpatizálsz, akkor tejet, joghurtot, tejszínt és tejfölt is használhatsz. Az ízesítéssel is érdemes merésznek lenni, chilipasztával is feldobhatod. Tálalásnál pedig friss, finomra aprított korianderrel is megszórhatod.

Kókuszos lencsecurry

lencsect

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g lencse
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál friss, reszelt gyömbér
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 darab chilipaprika
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál currypor
  • 3 dl kókusztej
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét egy éjszakára vagy néhány órára áztassuk hideg vízbe. Ezután mossuk át, majd tegyük félre.

A megtisztított, tetszés szerint feldarabolt hagymát, fokhagymát, gyömbért, sárgarépát és chilipaprikát tegyük konyhakéses aprítóba, és keverjük sima pasztává.

Vegyünk elő egy magas falú edényt, és hevítsünk benne kevés olajat, majd dobjuk rá a kikevert pasztát. Körülbelül 30 másodperc múlva a lecsepegtetett lencsét is keverjük a pasztához. Ezután fűszerezzük sóval, borssal és curryporral, majd öntsük hozzá a kókusztejet.

A lencsecurryt főzzük addig, amíg az étel besűrűsödik és a lencse megpuhul.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon