
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
A jól megszokott rántott hús bundája kap egy kis extrát, amitől sokkal ízletesebb. Kínáld valamilyen körettel, vagy készíts belőle szendvicset.
A hazai konyha jócskán bővelkedik panírozott, bundázott ételekben, amiket csak rántott fogásoknak hívunk. Ezek a bundák nagyon sokfélék lehetnek, így sosem un rá az ember. Ha pedig szeretnéd, a hagyományos, bő olajban történő sütés helyett jóval egészségesebben, forró levegős gépben is elkészítheted a finomságokat.
Ha még izgalmasabbra szeretnéd alakítani a rántott csirke bundáját, akkor a receptben ajánlott két bögre zsemlemorzsa helyett az egyik ne hagyományos legyen, hanem panko. A morzsát különböző fűszerekkel és reszelt parmezánnal is gazdagíthatod.
Ha pedig kipróbálnál valami egészen különlegeset, akkor a tojás után csak kókuszreszelékben forgasd meg a húst!
A húst tetszőlegesen szeleteljük fel, ha szeretnénk, akkor klopfoljuk ki, majd sózzuk le és tegyük hűtőbe 30 percre.
A pihentetés után a húst panírozzuk. A panírozáshoz a lisztet öntsük egy tálkába, a tojást egy csipet sóval egy másikban verjük fel, a zsemlemorzsát egy harmadikba öntsük. A morzsához forgassuk hozzá a kókuszreszeléket.
A panírozás menetét végezzük el a szokásos módon: liszt, tojás, kókuszreszelékes zsemlemorzsa. Ezután bő olajba süssük szép aranybarnára a húst.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu