Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

2
Nyomtatás
Kókuszos rántott csirkemell cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Dobd fel a hagyományos rántott hús bundáját egy különleges alapanyaggal, amitől sokkal ropogósabb és finomabb lesz.

A hazai konyha jócskán bővelkedik panírozott, bundázott ételekben, amiket csak rántott fogásoknak hívunk. Ezek a bundák nagyon sokfélék lehetnek, így sosem un rá az ember. Ha pedig szeretnéd, a hagyományos, bő olajban történő sütés helyett jóval egészségesebben, forró levegős gépben is elkészítheted a finomságokat.

Így is lehet

Ha még izgalmasabbra szeretnéd alakítani a rántott csirke bundáját, akkor a receptben ajánlott két bögre zsemlemorzsa helyett az egyik ne hagyományos legyen, hanem panko. A morzsát különböző fűszerekkel és reszelt parmezánnal is gazdagíthatod.

Ha pedig kipróbálnál valami egészen különlegeset, akkor a tojás után csak kókuszreszelékben forgasd meg a húst!

Kókuszos rántott csirkemell

Kókuszos rántott csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • só ízlés szerint
  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • 1 bögre kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A húst tetszőlegesen szeleteljük fel, ha szeretnénk, akkor klopfoljuk ki, majd sózzuk le és tegyük hűtőbe 30 percre.

A pihentetés után a húst panírozzuk. A panírozáshoz a lisztet öntsük egy tálkába, a tojást egy csipet sóval egy másikban verjük fel, a zsemlemorzsát egy harmadikba öntsük. A morzsához forgassuk hozzá a kókuszreszeléket.

A panírozás menetét végezzük el a szokásos módon: liszt, tojás, kókuszreszelékes zsemlemorzsa. Ezután bő olajba süssük szép aranybarnára a húst.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon