A legfinomabb zserbós szaloncukor házilag
Ne hagyd az utolsó pillanatra, akár már most hozzáfoghatsz a zserbós szaloncukor elkészítéséhez.
Többször készítettem már szaloncukrot házilag, így biztosan állítom, hogy megéri a fáradozást, mert tényleg felér a bolti társaihoz.
Ráadásul egyszerű, nem igényel különösebb felkészültséget, és még gasztroajándéknak is tökéletesen beillik. A csomagolását illetően engedd szabadjára a fantáziádat: becsomagolhatod a hagyományos módon, de akár egy díszes dobozból is kínálhatod, mintha bonbon lenne.
A kókuszkrémet, a cukrot, a vaníliakivonatot, a sót és a kókuszolajat tegyük egy kisebb edénybe, és forraljuk össze őket.
Kis lyukú reszelőn reszeljük le a marcipánmasszát, és a kókuszreszelékkel együtt adjuk a krémhez. Alaposan keverjük össze őket, majd legalább 3 órára tegyük a hűtőbe dermedni.
Kiskanállal szaggassunk kis gombócokat a masszából, és formázzuk őket szaloncukor formájúra.
A csokit gőz felett olvasszuk fel, vigyázva rá, hogy ne égjen meg, majd forgassuk bele a szaloncukrokat. Villával szedjük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy tálcára, és hagyjuk megdermedni.
Tetszés szerint csomagoljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors