Kókuszos szaloncukor házilag: készítsd magad a karácsonyi finomságot

Kokuszos szaloncukor c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tökéletes házi szaloncukor nem álom többé, sőt még a boltit is lekörözi, ha így készíted.

Többször készítettem már szaloncukrot házilag, így biztosan állítom, hogy megéri a fáradozást, mert tényleg felér a bolti társaihoz.

Ráadásul egyszerű, nem igényel különösebb felkészültséget, és még gasztroajándéknak is tökéletesen beillik. A csomagolását illetően engedd szabadjára a fantáziádat: becsomagolhatod a hagyományos módon, de akár egy díszes dobozból is kínálhatod, mintha bonbon lenne. 

Kókuszos szaloncukor

Kokuszos szaloncukor

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 100 ml kókuszkrém
  • 1 tk cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 1 ek kókuszolaj (szobahőmérsékletű)
  • 130 g kókuszreszelék
  • 150 g marcipánmassza
  • 150 g étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A kókuszkrémet, a cukrot, a vaníliakivonatot, a sót és a kókuszolajat tegyük egy kisebb edénybe, és forraljuk össze őket. 

Kis lyukú reszelőn reszeljük le a marcipánmasszát, és a kókuszreszelékkel együtt adjuk a krémhez. Alaposan keverjük össze őket, majd legalább 3 órára tegyük a hűtőbe dermedni.

Kiskanállal szaggassunk kis gombócokat a masszából, és formázzuk őket szaloncukor formájúra.

A csokit gőz felett olvasszuk fel, vigyázva rá, hogy ne égjen meg, majd forgassuk bele a szaloncukrokat. Villával szedjük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy tálcára, és hagyjuk megdermedni.

Tetszés szerint csomagoljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük