Kókuszos szaloncukor házilag: készítsd magad a karácsonyi finomságot

Kokuszos szaloncukor c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tökéletes házi szaloncukor nem álom többé, sőt még a boltit is lekörözi, ha így készíted.

Többször készítettem már szaloncukrot házilag, így biztosan állítom, hogy megéri a fáradozást, mert tényleg felér a bolti társaihoz.

Ráadásul egyszerű, nem igényel különösebb felkészültséget, és még gasztroajándéknak is tökéletesen beillik. A csomagolását illetően engedd szabadjára a fantáziádat: becsomagolhatod a hagyományos módon, de akár egy díszes dobozból is kínálhatod, mintha bonbon lenne. 

Kókuszos szaloncukor

Kokuszos szaloncukor

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 100 ml kókuszkrém
  • 1 tk cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 1 ek kókuszolaj (szobahőmérsékletű)
  • 130 g kókuszreszelék
  • 150 g marcipánmassza
  • 150 g étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A kókuszkrémet, a cukrot, a vaníliakivonatot, a sót és a kókuszolajat tegyük egy kisebb edénybe, és forraljuk össze őket. 

Kis lyukú reszelőn reszeljük le a marcipánmasszát, és a kókuszreszelékkel együtt adjuk a krémhez. Alaposan keverjük össze őket, majd legalább 3 órára tegyük a hűtőbe dermedni.

Kiskanállal szaggassunk kis gombócokat a masszából, és formázzuk őket szaloncukor formájúra.

A csokit gőz felett olvasszuk fel, vigyázva rá, hogy ne égjen meg, majd forgassuk bele a szaloncukrokat. Villával szedjük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy tálcára, és hagyjuk megdermedni.

Tetszés szerint csomagoljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük