Magyar cukrász lett a világ legjobb fagylaltkészítője: itt kóstolhatod meg a fagyijait
Rangos nemzetközi díjat zsebelt be a magyar fagyikészítő!
Ez a csokifagyi mesésen krémes, intenzíven csokoládés és még tejtermék sem kerül bele, így laktózérzékenyként vagy vegánként is bátran eheted. A klasszikus főzött fagylaltokkal ellentétben ugyanis sűrű kókusztejjel készül, amelynek a tejszínhez hasonlóan magas a zsírtartalma, így szuper selymes lesz tőle a desszert.
Ehhez azonban mindenképp konzerves kókusztejet használj, a dobozos kókuszkrém ide nem lesz elég. A fagyi intenzív ízéhez pedig kakaópor és magas kakaótartalmú étcsoki is szükséges: előbbiből legalább 20 százalékos kakaóvaj-tartalmút válassz, utóbbi pedig 75 százalék feletti legyen, de akár 90 százalékos is lehet.
A még hideg kókusztejből 4-5 evőkanálnyit tegyünk félre, a maradékot pedig öntsük közepes edénybe, és kezdjük el forralni. Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a vaníliakivonatot, és tördeljük bele az étcsokit.
Amíg a csoki és a cukor elolvad, addig a kakaóport és a keményítőt keverjük csomómentesre a félretett kókusztejjel, majd öntsük a csokis alaphoz, és forrástól számítva 5-10 percig főzzük alacsony hőfokon. Egy hígabb, jól önthető, pudinghoz hasonló krémet kell, hogy kapjunk.
Öntsük egy lapos edénybe, fóliázzuk le, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Ha kihűlt, keverjük át, tegyük fagyasztóba 3 órára, és 20 percenként keverjük át, hogy elkerüljük a jégkristályok kialakulását.
Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kissé melegedni.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu