Csokifagyi, ahogy még sosem kóstoltad: kókusztejtől krémes

10
Nyomtatás
Csokifagyi-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az ínyenc csokifagyi kókusztejtől lesz krémes, és annak ellenére, hogy nem tartalmaz tejterméket, egy igazán gazdag ízvilágú nasi!

Ez a csokifagyi mesésen krémes, intenzíven csokoládés és még tejtermék sem kerül bele, így laktózérzékenyként vagy vegánként is bátran eheted. A klasszikus főzött fagylaltokkal ellentétben ugyanis sűrű kókusztejjel készül, amelynek a tejszínhez hasonlóan magas a zsírtartalma, így szuper selymes lesz tőle a desszert.

Ehhez azonban mindenképp konzerves kókusztejet használj, a dobozos kókuszkrém ide nem lesz elég. A fagyi intenzív ízéhez pedig kakaópor és magas kakaótartalmú étcsoki is szükséges: előbbiből legalább 20 százalékos kakaóvaj-tartalmút válassz, utóbbi pedig 75 százalék feletti legyen, de akár 90 százalékos is lehet.

Kókusztejes csokifagyi

Csokifagyi

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 800 ml konzerves kókusztej
  • 150 g cukor
  • 0.75 tk.
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 100 g tejmentes étcsoki (75-90 százalékos)
  • 30 g kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 csapott ek. kukoricakeményítő
Recept idők

Elkészítés:

A még hideg kókusztejből 4-5 evőkanálnyit tegyünk félre, a maradékot pedig öntsük közepes edénybe, és kezdjük el forralni. Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a vaníliakivonatot, és tördeljük bele az étcsokit.

Amíg a csoki és a cukor elolvad, addig a kakaóport és a keményítőt keverjük csomómentesre a félretett kókusztejjel, majd öntsük a csokis alaphoz, és forrástól számítva 5-10 percig főzzük alacsony hőfokon. Egy hígabb, jól önthető, pudinghoz hasonló krémet kell, hogy kapjunk.

Öntsük egy lapos edénybe, fóliázzuk le, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Ha kihűlt, keverjük át, tegyük fagyasztóba 3 órára, és 20 percenként keverjük át, hogy elkerüljük a jégkristályok kialakulását.

Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kissé melegedni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon