Aranybarna, ropogós Kentucky-csirkeszárny: a fűszeres panír ellenállhatatlan
A ropogós bundájú csirkeszárny a pácnak köszönhetően finom, omlós, öröm belőle minden falat.
A kóla az egyik kedvenc üdítőm, jéghidegen szeretem a legjobban. Számomra mindig meglepő, mikor az jön velem szembe az interneten, hogy a népszerű üdítőnek sütésnél, főzésnél is érdemes bizalmat szavazni. Találkoztam már olyannal, aki a jól ismert Fanta szeletet kólával készítette el, a végeredmény pedig meglepően finom volt. Sőt, olyanról is hallottam már, hogy Amerikában kevert sütik tésztájába öntik, vagy épp húspácolásra használják.
Vagy mégsem? Ha jobban utánanézel, akkor bizony bőven találni olyan recepteket, amelyek kólával készülnek. Főleg húsok pácolására ajánlják, ilyen a csirkecomb, csirkemell, csirkeszárny vagy a sertésoldalas.
Amerikában a pirosra sült csirkeszárny nagyon kedvelt harapnivaló, mely különböző pácokkal készül. Mi most egy kólás változatot mutatunk, amiért megőrülnek az amerikaiak. Ha nem riadsz vissza az új vagy izgalmas étkektől, akkor érdemes bizalmat szavaznod ennek a receptnek, a kóstolásnál magad is meglepődsz, annyira finom az így készült sült.
A csirkeszárnyakat készítsük elő, tisztítsuk meg, a forgórésznél daraboljuk fel.
A kólát mérjük lábasba, majd keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, sót, borsot, chilit és a barna cukrot. Ezután forraljuk egybe a keveréket, míg a cukor elolvad, picit sűrűsödik a szósz.
Miután kihűlt a keverék, a csirkeszárnyakat forgassuk bele, fedjük le és tegyük hűtőbe néhány órára.
Ezután sorakoztassuk olajjal kikent tepsire a kólás pácban pihent húst, locsoljuk meg kevés olajjal, utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu