Aranybarna, ropogós Kentucky-csirkeszárny: a fűszeres panír ellenállhatatlan

Kentucky csirkeszárny cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A ropogós bundájú csirkeszárny a pácnak köszönhetően finom, omlós, öröm belőle minden falat.

A KFC-csirke sokak nagy kedvence, ami nem is csoda, hisz a fűszeres panírban sült csirkemell, -comb vagy -szárny egyszerűen fenséges: úgy jó, ahogy van. A Kentucky-csirke receptje szigorúan titkos, ennek ellenére rengeteg receptet találni, melyek úgy hirdetik magukat: jobb, mint az eredeti, vagy pont olyan.  

Mivel ez egy amerikai recept, annyi biztos, hogy a hús kefires pácban pihen. Ettől omlósra sül, és hogy íze is legyen, sok-sok fűszer kerül bele. Hogy még intenzívebb legyen az élmény, a bundát is érdemes fűszerezni. A tüzes ízek kedvelői tört jalapeñót is keverhetnek a liszthez, a ropogósabb textúra érdekében pedig 1 bögre durvára tört kukoricapehely is mehet mellé. Ha pedig nem kedveled a szárnyát, helyette csirkecombot vagy -mellet is bundázhatsz.

Kentucky-csirkeszárny

Kentucky csirkeszárny ct

Hozzávalók 4 személyre

Pác:

  • 5 dl író, kefir vagy joghurt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 teáskanál őrölt bazsalikom
  • 0.5 teáskanál őrölt oregánó
  • 14 darab csirkeszárny

Bunda:

  • 2 bögre liszt
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 0.5 teáskanál fehér bors
  • 1 teáskanál Cayenne-bors vagy chilipehely (opcionális)
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A pác hozzávalóit keverjük össze, majd a megtisztított szárnyakat forgassuk bele, lefedve tegyük hűtőbe néhány órára, hogy az ízek átjárják a húst.

A lisztet a fűszerekkel keverjük össze.

A pácból kivett szárnyakat forgassuk meg a fűszeres lisztben, majd bő, forró olajban mindkét oldalukon süssük aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük