
Aranybarna, ropogós Kentucky-csirkeszárny: a fűszeres panír ellenállhatatlan

A ropogós bundájú csirkeszárny a pácnak köszönhetően finom, omlós, öröm belőle minden falat.
A KFC-csirke sokak nagy kedvence, ami nem is csoda, hisz a fűszeres panírban sült csirkemell, -comb vagy -szárny egyszerűen fenséges: úgy jó, ahogy van. A Kentucky-csirke receptje szigorúan titkos, ennek ellenére rengeteg receptet találni, melyek úgy hirdetik magukat: jobb, mint az eredeti, vagy pont olyan.
Mivel ez egy amerikai recept, annyi biztos, hogy a hús kefires pácban pihen. Ettől omlósra sül, és hogy íze is legyen, sok-sok fűszer kerül bele. Hogy még intenzívebb legyen az élmény, a bundát is érdemes fűszerezni. A tüzes ízek kedvelői tört jalapeñót is keverhetnek a liszthez, a ropogósabb textúra érdekében pedig 1 bögre durvára tört kukoricapehely is mehet mellé. Ha pedig nem kedveled a szárnyát, helyette csirkecombot vagy -mellet is bundázhatsz.
-
2023-08-20 08:36:01
-
2023-07-30 07:50:02
-
2023-06-03 08:36:01
Kentucky-csirkeszárny

Hozzávalók 4 személyre
Pác:
- 5 dl író, kefir vagy joghurt
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0.5 teáskanál őrölt bazsalikom
- 0.5 teáskanál őrölt oregánó
- 14 darab csirkeszárny
Bunda:
- 2 bögre liszt
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 0.5 teáskanál fehér bors
- 1 teáskanál Cayenne-bors vagy chilipehely (opcionális)
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A pác hozzávalóit keverjük össze, majd a megtisztított szárnyakat forgassuk bele, lefedve tegyük hűtőbe néhány órára, hogy az ízek átjárják a húst.
A lisztet a fűszerekkel keverjük össze.
A pácból kivett szárnyakat forgassuk meg a fűszeres lisztben, majd bő, forró olajban mindkét oldalukon süssük aranybarnára.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!