Kolbásszal dúsított rizses egytálétel – A spanyol fogás önmagában is laktató
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Bőséges egytál, gyorsan kivitelezhető és nagyon finom ez a rizses, paradicsomos, kolbászos étel.
Elég egy nagyobb méretű lábas és kezdődhet is a főzés. Most rizses menü készült, amelyben a friss zöldségek, egy jó nagy adag passzírozott paradicsom és a kolbász kapta a főszerepet. Chorizóval készítve lesz az igazi a spanyol fogás, de nyugodtan használhatsz más kolbászt is, azzal is tökéletes vacsora kerül majd az asztalra.
Ha már kolbászos ételt készítesz, főzhetsz egy jó rizottót is, amelybe szintén illik ez a felvágott.
A fűszerezés sem elhanyagolandó, a só és a bors mellett a füstölt paprika dob egy nagyot a spanyol ételen.
Kolbászos-paradicsomos spanyol rizs
Hozzávalók 4 személyre
- 300 gramm hosszú szemű rizs
- 2 evőkanál olaj
- 200 milliliter passzírozott paradicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- 150 gramm sárgarépa
- 150 gramm fagyasztott zöldborsó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál füstölt paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 100 gramm chorizo kolbász
- 100 gramm angolzeller
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 130 fokra hőlégkeverésen. A rizst egy pohárba mérjük, majd szűrőben alaposan átöblítjük, félretesszük.
Kétszeres mennyiségű vizet öntünk egy lábasba, hozzáadjuk az olajat és felforraljuk. Beleöntjük a rizst, elkeverjük, majd hozzáadjuk az előkészített hozzávalók nagy részét: a kockára vágott sárgarépát, az apróra vágott vöröshagymát, a szeletelt fokhagymát, a zöldborsót és a passzírozott paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk és füstölt paprikával ízesítjük.
Közepes lángon egyszer-kétszer óvatosan átkeverve addig főzzük fedő nélkül, míg főzelékszerűen sűrűvé válik, ekkor hozzákeverjük a karikára vágott kolbászt és az angolzellert is. A lábast lefedjük és az előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre, míg a rizs teljesen megpuhul.
Rizsből sosem elég, érdemes ezt a receptet is kipróbálni!
Cover: Getty Images, Belső fotó: Street Kitchen