Kolbásszal dúsított rizses egytálétel – A spanyol fogás önmagában is laktató

kolbászos paella cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bőséges egytál, gyorsan kivitelezhető és nagyon finom ez a rizses, paradicsomos, kolbászos étel.

Elég egy nagyobb méretű lábas és kezdődhet is a főzés. Most rizses menü készült, amelyben a friss zöldségek, egy jó nagy adag passzírozott paradicsom és a kolbász kapta a főszerepet. Chorizóval készítve lesz az igazi a spanyol fogás, de nyugodtan használhatsz más kolbászt is, azzal is tökéletes vacsora kerül majd az asztalra.

Ha már kolbászos ételt készítesz, főzhetsz egy jó rizottót is, amelybe szintén illik ez a felvágott. 

A fűszerezés sem elhanyagolandó, a só és a bors mellett a füstölt paprika dob egy nagyot a spanyol ételen.

Kolbászos-paradicsomos spanyol rizs

Kolbászos-paradicsomos-spanyol-rizsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 gramm hosszú szemű rizs
  • 2 evőkanál olaj
  • 200 milliliter passzírozott paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 150 gramm sárgarépa
  • 150 gramm fagyasztott zöldborsó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 100 gramm chorizo kolbász
  • 100 gramm angolzeller
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 130 fokra hőlégkeverésen. A rizst egy pohárba mérjük, majd szűrőben alaposan átöblítjük, félretesszük.

Kétszeres mennyiségű vizet öntünk egy lábasba, hozzáadjuk az olajat és felforraljuk. Beleöntjük a rizst, elkeverjük, majd hozzáadjuk az előkészített hozzávalók nagy részét: a kockára vágott sárgarépát, az apróra vágott vöröshagymát, a szeletelt fokhagymát, a zöldborsót és a passzírozott paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk és füstölt paprikával ízesítjük.

Közepes lángon egyszer-kétszer óvatosan átkeverve addig főzzük fedő nélkül, míg főzelékszerűen sűrűvé válik, ekkor hozzákeverjük a karikára vágott kolbászt és az angolzellert is. A lábast lefedjük és az előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre, míg a rizs teljesen megpuhul.

Rizsből sosem elég, érdemes ezt a receptet is kipróbálni!

Cover: Getty Images, Belső fotó: Street Kitchen

Ezt is szeretjük