Immunerősítő szuperital házilag: ez átsegít a náthaszezonon
Csupa természetes, könnyen beszerezhető alapanyagból készül, és annyira ütős, hogy a megfázásnak esélye sem lesz nálad!
Ezzel a laza, de annál színesebb körettel egy indiai étteremben ismerkedtem meg. Mivel remekül passzol sültekhez és indiai ételek mellé is, ráadásul tényleg 25 perc alatt elkészül, nem volt kérdés, hogy ennek is megmutatom a receptjét.
Mindössze krumpli, köménymag, vaj, só és kurkuma kell hozzá, hogy egy gyors és finom köretet készíthess!
A krumplikat hámozzuk meg és vágjuk fel közepes méretű kockákra.
Tegyünk fel egy közepes lábasban főzővizet a krumplinak. Adjunk hozzá egy teáskanál sót és 2 babérlevelet.
A krumplit kb. 15 perc alatt főzzük majdnem puhára, majd szűrjük le.
A leszűrt krumplit hintsük meg a köménymag és a kurkuma felével, majd óvatosan forgassuk össze.
Ezután egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat.
Amikor már serceg a vaj, adjuk hozzá a maradék kurkumát és köménymagot, majd 1-2 percig alacsony lángon, kevergetve pirítsuk.
Végül adjuk hozzá a krumplit, a maradék sót, majd alaposan forgassuk össze a vajas, fűszeres keverékkel a krumplikat.
Várjuk meg, amíg elfő alóla az összes vaj, és a krumplik enyhén megpirulnak.
Amikor már szép, ropogós kéreg sült a krumplikra, szedjük tányérra és tálaljuk melegen.
Fotók forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors
@sobors.hu