
Laktató, mégis könnyed görög tésztasaláta – A klasszikus recept kicsit feldúsítva

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Gyors, házi pesztós penne: tejszín teszi krémessé

Pihe-puha kókuszos muffin ropogós morzsával: gyerekjáték az elkészítése

Isteni finom tejszínes, gombás csirkemell: éttermi fogás otthon készítve

Tudod, mi volt Petőfi Sándor és Ady Endre kedvenc étele? Kvízünkben letesztelheted!

Karcsúsító avokádós tonhalsaláta: diéta alatt is jóllakhatsz vele
A görög salátában a nagy szemű, fekete olajbogyó a legjobb, a hozzávalók tökéletes összhangban vannak.
A görög saláta inkább könnyed, mint laktató étel, ha nem igazán vagy éhes, jó választás lehet, de inkább grillhúsok mellé érdemes fogyasztani a szuperegészséges köretet. A feta sajt ugyan elég tápláló, laktató és zsíros sajt, de még akkor sem okoz hosszas teltségérzetet, ha jól megpakolod vele a tányérodat. A tészta ilyenkor nagyon jó választás, mert gyorsan készen van és szénhidráttartalmánál fogva jóllakat, máris főfogás lehet a salátából.
Ha tetszik az alábbi recept, próbáld ki ezt a mediterrán tésztasalátát is, ha pedig ügyelsz az alakodra, mégis laktató ételre vágysz, tészta helyett quinoával készítsd el a görög salátát.
Görög tésztasaláta

Hozzávalók 6 adaghoz
Saláta:
- 250 gramm tészta (fusilli)
- 6 darab koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma
- 0.5 darab uborka
- 50 gramm feta
- 2 teáskanál oregánó (szárított)
- 20 gramm olajbogyó (fekete)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Öntet:
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál oregánó (szárított)
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, majd tegyük egy tálba. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a félbevágott paradicsomot, az apróra vágott lilahagymát, az apróra vágott uborkát, a felkockázott feta sajtot, az olívabogyót és a fűszereket.
Készítsük el az öntetet. Keverjük össze az ecetet, a citromlevet, olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, az oregánót, a sót és a borsot, majd öntsük a tésztára. Takarjuk le, hagyjuk a hűtőszekrényben pihenni néhány órát, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images