Laktató, mégis könnyed görög tésztasaláta – A klasszikus recept kicsit feldúsítva
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Joghurtos-banános kosárka sütés nélkül: mogyorós csoki borítja
Sütőtökös-ricottás kagylótészta: különleges ebéd az őszi hangolódáshoz
Sütőben sült, töltött tortilla: pulykahús kerül a tésztába
Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk
Így tárold a főtt ételeket: szuper praktikákat mutatunk
A görög salátában a nagy szemű, fekete olajbogyó a legjobb, a hozzávalók tökéletes összhangban vannak.
A görög saláta inkább könnyed, mint laktató étel, ha nem igazán vagy éhes, jó választás lehet, de inkább grillhúsok mellé érdemes fogyasztani a szuperegészséges köretet. A feta sajt ugyan elég tápláló, laktató és zsíros sajt, de még akkor sem okoz hosszas teltségérzetet, ha jól megpakolod vele a tányérodat. A tészta ilyenkor nagyon jó választás, mert gyorsan készen van és szénhidráttartalmánál fogva jóllakat, máris főfogás lehet a salátából.
Ha tetszik az alábbi recept, próbáld ki ezt a mediterrán tésztasalátát is, ha pedig ügyelsz az alakodra, mégis laktató ételre vágysz, tészta helyett quinoával készítsd el a görög salátát.
Görög tésztasaláta
Hozzávalók 6 adaghoz
Saláta:
- 250 gramm tészta (fusilli)
- 6 darab koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma
- 0.5 darab uborka
- 50 gramm feta
- 2 teáskanál oregánó (szárított)
- 20 gramm olajbogyó (fekete)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Öntet:
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál oregánó (szárított)
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, majd tegyük egy tálba. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a félbevágott paradicsomot, az apróra vágott lilahagymát, az apróra vágott uborkát, a felkockázott feta sajtot, az olívabogyót és a fűszereket.
Készítsük el az öntetet. Keverjük össze az ecetet, a citromlevet, olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, az oregánót, a sót és a borsot, majd öntsük a tésztára. Takarjuk le, hagyjuk a hűtőszekrényben pihenni néhány órát, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!