Könnyed málnás vinaigrette: pikáns öntet a salátaszezonra

Malnas-vinaigrette-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerre édes és savanykás, intenzíven gyümölcsös és minden cseppje maga a nyár: így biztosan nem unsz rá!

A francia vinaigrette az egyik legkönnyedebb a salátaöntetek között, ezért tökéletes választás a nyári napokra, amikor nem vágysz semmi megterhelőre. Málna hozzáadásával pedig még tovább fokozhatod a nyári hangulatot, hiszen az enyhén édes és pikáns szószról biztosan a legforróbb napok jutnak majd eszedbe.

Ebben az öntetben a málna lekvárként (vagy ha épp az van otthon, akkor zseléként) és friss formában is jelen van, mellette pedig a klasszikus vinaigrette-hozzávalók kapnak helyet. Az elkészítése alig valamivel tart tovább, mint az alaprecepté, így megéri időnként ezzel a változattal feldobni a salátádat.

Könnyed málnás vinaigrette

Malnas-vinaigrette

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek fehérborecet
  • 1 ek málnalekvár
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 marék friss málna
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
  • 1 csipet cukor
  • 2 tk salottahagyma apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót egy kisebb tálba, és legalább 1 percig, gyors mozdulatokkal keverjük. (Ha igazán selymes öntetet szeretnénk, akkor használjunk turmixgépet.)

Akkor jó, ha a lekvár (vagy zselé) teljesen elkeveredett, a friss málnaszemek pedig elkeztek darabjaikra hullani.

Kóstoljuk meg, igény szerint édesítsük még kevés cukorral.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük