
Könnyed málnás vinaigrette: pikáns öntet a salátaszezonra

Egyszerre édes és savanykás, intenzíven gyümölcsös és minden cseppje maga a nyár: így biztosan nem unsz rá!
A francia vinaigrette az egyik legkönnyedebb a salátaöntetek között, ezért tökéletes választás a nyári napokra, amikor nem vágysz semmi megterhelőre. Málna hozzáadásával pedig még tovább fokozhatod a nyári hangulatot, hiszen az enyhén édes és pikáns szószról biztosan a legforróbb napok jutnak majd eszedbe.
Ebben az öntetben a málna lekvárként (vagy ha épp az van otthon, akkor zseléként) és friss formában is jelen van, mellette pedig a klasszikus vinaigrette-hozzávalók kapnak helyet. Az elkészítése alig valamivel tart tovább, mint az alaprecepté, így megéri időnként ezzel a változattal feldobni a salátádat.
-
2023-07-30 11:08:01
-
2023-07-21 10:32:01
-
2023-07-09 11:08:01
Könnyed málnás vinaigrette

Hozzávalók 4 személyre
- 2 ek fehérborecet
- 1 ek málnalekvár
- 1 ek olívaolaj
- 1 marék friss málna
- 1 tk dijoni mustár
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
- 1 csipet cukor
- 2 tk salottahagyma apróra vágva
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy kisebb tálba, és legalább 1 percig, gyors mozdulatokkal keverjük. (Ha igazán selymes öntetet szeretnénk, akkor használjunk turmixgépet.)
Akkor jó, ha a lekvár (vagy zselé) teljesen elkeveredett, a friss málnaszemek pedig elkeztek darabjaikra hullani.
Kóstoljuk meg, igény szerint édesítsük még kevés cukorral.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!