Körtés-kéksajtos pirítós, avagy melegszendvics luxuskivitelben
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nem attól lesz egy étel boldogító, hogy sokat bíbelődünk vele: ez a szendvics például 5 perc alatt elkészül.
Konyhai pályafutásunkat a melegszendvicsek tökélyre emelésével kezdtük a tesóimmal, mikor a szüleink kamaszként otthon hagytak minket hétvégénként. Elképesztő dolgokat tudtunk ebbe a formába beleerőszakolni, de akkor mindig nagyon boldogok voltunk az eredményektől. Ennek a korszaknak az egyik kiemelkedő példánya az almás-füstölt sajtos kombináció volt, ami talán a bátyám találmánya volt, úgy emlékszem, még fahéjat is tett bele.
Azóta sok minden változott, az alma helyett körtét, a füstölt sajt helyett gorgonzolát használok, de még mindig ez a kedvenc melegszendvicsem. Ha éppen akad otthon lepénykenyér, akkor két darab közé töltöm, majd a melegszendvicssütőben lapítom össze, de így, simán is csodálatos.
Körtés, kéksajtos melegszendvics
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 szelet kenyér
- 2 darab körte
- 1 marék dió
- 2 marék rukkola
- 4 szelet gorgonzola
- 1 evőkanál méz
Elkészítés:
A sütőt grillfokozaton felmelegítjük 200 fokosra. A kenyérszeleteket megpirítjuk. A körtékből eltávolítjuk a magházát, felszeleteljük, és a pirítósokra fektetjük a szeleteket. Rátesszük a sajtszeleteket, megszórjuk a dióval. A szendvicseket néhány perc alatt megsütjük.
Tálaláskor megszórjuk a rukkolával és mézet csurgatunk a tetejére.
Fotók: Ács Bori/Sóbors