Ha így néz ki a körte, istenien édes és lédús lesz - 5 jel, hogy már leszedheted
A színe és a tapintása is árulkodó.
Az édes körte tökéletes töltelék süteményekben, így érdemes kihasználni a szezonját, és minél több finomságot kipróbálni belőle. Ez a körtés morzsasüti a lehető legjobb kombinációban készül: a lédús gyümölcs mellé gyömbér is kerül, a töltelékre pedig egy zabpelyhes-vaníliás morzsaréteg pirul.
Ahhoz, hogy a lehető legfinomabb legyen, mindenképp édes, érett körtéket válassz. A desszert vegán, így sem tejtermékeket, sem pedig tojást nem tartalmaz.
A körtés alaphoz a körtét mossuk meg, vágjuk ki a magházakat, vágjuk negyedekbe, és szeleteljük 2 mm vastagságúra. Tegyük közepes tálba, majd forgassuk hozzá a többi hozzávalót is. Borítsuk tepsibe vagy jénaiba, és tegyük félre.
A morzsaréteghez keverjük össze a zabpehelylisztet, a búzalisztet, a cukrot és a sót, majd morzsoljuk hozzá a kockákra vágott növényi vajalternatívát, végül pedig mehet bele a vaníliakivonat is. Egy morzsálódó, de nyomásra összeálló tésztát kell kapnunk.
Morzsoljuk a körtés réteg tetejére, tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára. Akkor van készen, ha legalább 10 percig bugyogva sült a töltelék.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu