Körtés morzsasüti gyömbérrel fűszerezve: képtelenség neki ellenállni

7
Nyomtatás
Kortes-morzsasuti-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a körtés morzsasüti sok gyömbérrel készül, így igazi őszi hangulatú desszert lesz belőle: a gyümölcs krémesre sül, a teteje pedig ropogósra pirul.

Az édes körte tökéletes töltelék süteményekben, így érdemes kihasználni a szezonját, és minél több finomságot kipróbálni belőle. Ez a körtés morzsasüti a lehető legjobb kombinációban készül: a lédús gyümölcs mellé gyömbér is kerül, a töltelékre pedig egy zabpelyhes-vaníliás morzsaréteg pirul.

Ahhoz, hogy a lehető legfinomabb legyen, mindenképp édes, érett körtéket válassz. A desszert vegán, így sem tejtermékeket, sem pedig tojást nem tartalmaz.

Körtés morzsasüti

Kortes-morzsasuti

Hozzávalók 25 x 18 cm-es formához cm átmérőjű formához

A körtés alaphoz:

  • 1 kg érett körte
  • 100 g barna cukor
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 2 tk. gyömbér
  • 0.5 tk. őrölt fahéj
  • 0.5 tk. őrölt szerecsendió
  • 1 tk. vaníliakivonat

A morzsaréteghez:

  • 100 g zabpehelyliszt
  • 70 g finomliszt
  • 50 g barna cukor
  • 0.5 tk.
  • 100 g növényi vajalternatíva
  • 1 tk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A körtés alaphoz a körtét mossuk meg, vágjuk ki a magházakat, vágjuk negyedekbe, és szeleteljük 2 mm vastagságúra. Tegyük közepes tálba, majd forgassuk hozzá a többi hozzávalót is. Borítsuk tepsibe vagy jénaiba, és tegyük félre.

A morzsaréteghez keverjük össze a zabpehelylisztet, a búzalisztet, a cukrot és a sót, majd morzsoljuk hozzá a kockákra vágott növényi vajalternatívát, végül pedig mehet bele a vaníliakivonat is. Egy morzsálódó, de nyomásra összeálló tésztát kell kapnunk.

Morzsoljuk a körtés réteg tetejére, tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára. Akkor van készen, ha legalább 10 percig bugyogva sült a töltelék.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon