Hideg gazpacho kovászos uborkával: savanykás, friss és gyors

3
Nyomtatás
kovaszos-uborka-gazpacho
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha a hőség miatt nincs energiád főzni, a gazpacho telitalálat lesz számodra. Ráadásul ez a verzió kovászos uborkából készül, kellemesen savanykás és szuper gyors!

A gazpacho méltán az egyik legkedveltebb spanyol leves. Nem kell bonyolult alaplevet főzni hozzá, vagy órákig állni a tűzhely mellett, mire elkészül. Helyette csak egy turmixgépre lesz szükségünk, sok friss alapanyagra és nagyjából 10 percre.

A klasszikus változatban a paradicsom dominál, de a kísérletező kedvű kovászosuborka-fanoknak szívből ajánlom ezt a hűsítő, savanykás verziót. Felhasználjuk hozzá a házi kovászos uborkákat, a kovászoláshoz használt levet és a fokhagymát is.

Kovászos uborka gazpacho

kovaszos-uborka-gazpacho-2

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 db kovászos uborka
  • 1 db kígyóuborka
  • 6 gerezd fokhagyma (savanyított vagy nyers)
  • 1 szelet kovászos kenyér
  • 100 ml a kovászos uborka levéből
  • 400 ml víz
  • 1 nagy csokor kapor
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A kovászos uborkát, a kígyóuborkát, a fokhagymát, a folyadékokat és a kenyeret a kaporral együtt tegyük turmixgépbe, majd dolgozzuk krémesre. Hagyjunk ki egy kis uborkát és kaprot a díszítéshez.

Ízesítsük tovább a levest tetszés szerint fűszerekkel. Hidegen tálaljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon