
Krumplival készült kovászos uborka: nincs nála jobb nyári savanyúság
A krumplival készült kovászos uborka ellenállhatatlanul finom, roppanós, a leve kellemesen frissítő.
A gazpacho méltán az egyik legkedveltebb spanyol leves. Nem kell bonyolult alaplevet főzni hozzá, vagy órákig állni a tűzhely mellett, mire elkészül. Helyette csak egy turmixgépre lesz szükségünk, sok friss alapanyagra és nagyjából 10 percre.
A klasszikus változatban a paradicsom dominál, de a kísérletező kedvű kovászosuborka-fanoknak szívből ajánlom ezt a hűsítő, savanykás verziót. Felhasználjuk hozzá a házi kovászos uborkákat, a kovászoláshoz használt levet és a fokhagymát is.
A kovászos uborkát, a kígyóuborkát, a fokhagymát, a folyadékokat és a kenyeret a kaporral együtt tegyük turmixgépbe, majd dolgozzuk krémesre. Hagyjunk ki egy kis uborkát és kaprot a díszítéshez.
Ízesítsük tovább a levest tetszés szerint fűszerekkel. Hidegen tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu