Varázslatos tiramisu ír krémlikőrrel: mesés, sütés nélküli desszert

4
Nyomtatás
kremlikoros-tiramisu
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tiramisu szépsége, hogy sütés és főzés nélkül készül, így akár 1-2 nappal korábban is elkészítheted, hogy a vendégek érkezésekor már csak a hűtőből kelljen kivenned!

A tiramisu mindig is nagy kedvencem volt, főleg, mert nem kell érte a sütő vagy a tűzhely mellett ácsorogni órákig. Egyszerűen csak kikeverem a krémet, hozzáadok mindenféle földi jót, a babapiskótát, a jóféle kávét, a kakaóport, és már kész is.

Ezen felbuzdulva, most egy krémlikőrös variáció receptjét mutatom, amelyben a mascarpone, a kávé és a piskóta mellett a krémlikőré lesz a főszerep, amit házilag is elkészíthetsz. Vigyázat, szigorúan felnőttek számára ajánlott desszertvariáció!

Krémlikőrös tiramisu

kremlikoros-tiramisu

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 4 db tojás
  • 1 csipet
  • 100 g kristálycukor
  • 500 g mascarpone
  • 50 ml ír krémlikőr
  • 300 ml kávé
  • 180 g babapiskóta
  • 30 g étcsokoládé
  • 2 tk. holland kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét két külön tálba. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.

A tojások sárgáihoz adjuk hozzá a cukrot, és keverjük addig, amíg sűrű és habos nem lesz. Ez kb. 5 perc.

A mascarponét és a krémlikőrt adjuk hozzá a felvert tojássárgákhoz, és keverjük homogénre.

A felvert habot egy spatula segítségével óvatosan forgassuk bele a mascarponés krémbe. Fontos, hogy a hab ne törjön össze, a krém minél levegősebb legyen.

Készítsünk elő egy kb. 20x15 cm-es jénait.

A kávét öntsük bele egy sekélyebb tálba, majd jöhet a tiramisu összeállítása.

Először is a babapiskótákat egyesével merítsük meg a kávéban – ne áztassuk! –, majd rétegezzük az edény aljára.

A piskótarétegre kanalazzunk egy réteg krémet. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy az összes piskóta és a krém is. A legfelső rétegnek krémnek kell lennie.

Ha összeállítottuk a tiramisut, néhány órára vagy akár egész éjszakára, tegyük be a hűtőbe, hogy a krém szépen meg tudjon dermedni. Zárásként szitáljuk rá a kakaóport, és reszeljünk rá egy kis maradék csokit is, majd már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon