A tojásokat válasszuk szét két külön tálba. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
A tojások sárgáihoz adjuk hozzá a cukrot, és keverjük addig, amíg sűrű és habos nem lesz. Ez kb. 5 perc.
A mascarponét és a krémlikőrt adjuk hozzá a felvert tojássárgákhoz, és keverjük homogénre.
A felvert habot egy spatula segítségével óvatosan forgassuk bele a mascarponés krémbe. Fontos, hogy a hab ne törjön össze, a krém minél levegősebb legyen.
Készítsünk elő egy kb. 20x15 cm-es jénait.
A kávét öntsük bele egy sekélyebb tálba, majd jöhet a tiramisu összeállítása.
Először is a babapiskótákat egyesével merítsük meg a kávéban – ne áztassuk! –, majd rétegezzük az edény aljára.
A piskótarétegre kanalazzunk egy réteg krémet. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy az összes piskóta és a krém is. A legfelső rétegnek krémnek kell lennie.
Ha összeállítottuk a tiramisut, néhány órára vagy akár egész éjszakára, tegyük be a hűtőbe, hogy a krém szépen meg tudjon dermedni. Zárásként szitáljuk rá a kakaóport, és reszeljünk rá egy kis maradék csokit is, majd már tálalhatjuk is.