Krémsajttal töltött jalapeño paprika: pirosra sült bacon öleli körbe

5
Nyomtatás
Krémsajttal töltött jalapeno paprika cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos töltött paprika eteti magát, olyan finom, ezért érdemes dupla adaggal gyártani.

A töltött jalapeño paprika elkészítése gyerekjáték. Csak vágd félbe a paprikákat, majd töltsd bele a krémsajtos tölteléket, ezután jöhet a bacon, és mehetnek a sütőbe pirulni.

Így is lehet

A töltelékkel érdemes játszani, sokféle finomsággal feldobhatod. Tehetsz bele kukoricát, sonkát, virslit vagy bármi mást, bacon helyett pedig reszelt sajttal megszórva is a sütőbe küldheted. A töltött jalapeño csodás előétel, és köretként is kínálható.

Krémsajttal töltött jalapeño paprika

Krémsajttal töltött jalapeno paprika ct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 6 darab jalapeño
  • 1 csokor újhagyma
  • 500 g krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 500 g bacon
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat mossuk meg, vágjuk félbe, a magházat távolítsuk el.

A megtisztított újhagymát vágjuk finomra, adjuk hozzá a krémsajtot, fokhagymát, sót és borsot, majd az egészet keverjük simára.

A krémet töltsük a félbevágott paprikába, majd tekerjük körbe baconnel.

A töltött paprikákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. (A sütési idő 5 perccel akár több is lehet, a lényeg, hogy a bacon szépen megpiruljon.)

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon