
Mamaféle töltött paprika: a régi kedvenc eteti magát, olyan finom
A régi kedvenc sűrű paradicsomos mártásban készül, jellegzetes zamatát a zellertől kapja.
A töltött jalapeño paprika elkészítése gyerekjáték. Csak vágd félbe a paprikákat, majd töltsd bele a krémsajtos tölteléket, ezután jöhet a bacon, és mehetnek a sütőbe pirulni.
A töltelékkel érdemes játszani, sokféle finomsággal feldobhatod. Tehetsz bele kukoricát, sonkát, virslit vagy bármi mást, bacon helyett pedig reszelt sajttal megszórva is a sütőbe küldheted. A töltött jalapeño csodás előétel, és köretként is kínálható.
A paprikákat mossuk meg, vágjuk félbe, a magházat távolítsuk el.
A megtisztított újhagymát vágjuk finomra, adjuk hozzá a krémsajtot, fokhagymát, sót és borsot, majd az egészet keverjük simára.
A krémet töltsük a félbevágott paprikába, majd tekerjük körbe baconnel.
A töltött paprikákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. (A sütési idő 5 perccel akár több is lehet, a lényeg, hogy a bacon szépen megpiruljon.)
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu