![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémesre sült krumpliszeletek ropogós leveles tésztán: kétféle sajt koronázza meg
![krumplislepény](https://kep.index.hu/1/0/4164/41647/416471/41647184_3179172_9f321f987df3de9a935e5249b9445968_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Pillanatok alatt elkészül a krumplilepény, amely nassolnivalóként, de salátával vagy hússal kiegészülve teljes értékű fogásként is megállja a helyét.
Egyszerű fogás, egyszerű hozzávalókból, mégis az egyik legfinomabb étel, amit mostanában készítettem. A krumpli, a fokhagyma és a rozmaring szentháromsága dominál benne, kiegészítik és fokozzák egymás ízét.
Tényleg egyszerű ételről van szó, mivel leveles tészta az alapja, szinte semmi munkád nem lesz vele. A tésztát meg kell szurkálni pár helyen, egyrészt azért, mert laposabb lepényt szeretnénk végeredményül, nem kell megemelkednie, és így tud távozni a gőz, másrészt, így a fűszeres olaj jobban átjárja.
A lepény tetejét pirult sajt koronázza meg, ne spórolj vele, érdemes kétfélét használni, a parmezán és a mozzarella nagyon jó választás.
Krumplis lepény leveles tésztából
![krumplislepény2](https://kep.index.hu/1/0/4164/41647/416471/41647196_b4497f8b2450a88367c17ea81788f900_wm.jpg)
Hozzávalók 8 szelethez
- 275 gramm leveles tészta
- 1 ek olívaolaj
- 200 gramm krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 tk rozmaring
- ízlés szerint só
- 200 gramm mozzarella
- 50 gramm parmezán
- kevés tej
Elkészítés:
A krumplit pucoljuk meg, gyaluljuk hajszálvékony szeletekre.
Az olívaolajat keverjük össze a zúzott fokhagymával és a rozmaringgal.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapíral, majd tegyük rá a 40x25 centisre kinyújtott leveles tésztát. A szélein hajtsunk vissza fél centit, hogy egy kis peremet képezzünk.
Szurkáljuk meg a tésztát villával pár helyen. Kenjük meg a fűszeres olívaolajjal, majd rendezzük el rajta a krumpliszeleteket. Ízlés szerint sózzuk.
Szórjuk meg a kétféle sajttal. A széleit kenjük le tejjel.
Toljuk a sütőbe 15-20 percre, míg aranybarna nem lesz.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!