Kívül ropogós, belül puha kukoricafasírt - Sajttal dúsítva készül
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Puha áfonyás-mákos kuglóf: egyszerű kevert tészta az alapja
30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Hús nélkül is tökéletes ez a fasírt, a kukoricától nagyon laktató lesz a vega fogás, amely ebédként is megállja a helyét.
A kukorica igazi nyári étel, a legtöbben a főtt változattal találkoznak a strandon, otthon, igazából bárhol. Ugyanúgy hozzátartozik a nyárhoz, mint a görögdinnye és a grillezés. A kukorica egyébként nemcsak főzve, hanem grillezve is isteni, ha még szaftosabbra szeretnéd, akkor tekerd baconbe, úgy süsd meg.
A már megfőtt kukorica remek alapanyag, például fasírtot is készíthesz belőle, hiszen a kis lepények nem csak húsból készülhetnek. Gyakorlatilag az összes zöldség alkalmas fasírtnak, úgy kicsit könnyedebb, de ugyanolyan laktató fogást készíthetsz.
Kukoricafasírt
Hozzávalók 4 adaghoz
- 220 gramm kukorica (főtt)
- 30 gramm kukoricaliszt
- 30 gramm liszt
- 1 darab tojás
- 30 gramm parmezán
- 1 szál zöldhagyma
- ízlés szerint koriander
- 1 evőkanál lime-lé
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál olaj (sütéshez)
Elkészítés:
Keverjük össze egy nagyobb tálban a főtt kukoricaszemeket, a sima és a kukoricalisztet, a tojást, a parmezánt, az apróra vágott zöldhagymát, a koriandert (ez el is hagyható), a lime levét és a fűszereket. Ha nagyon száraz, keverjünk hozzá egy kevés vizet.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd egy kanál segítségével formázzunk gömböket a masszából, kicsit lapogassuk le őket, helyezzük az olajba és süssük mindkét oldalukat aranybarnára.
Paradicsomos vagy tejszínes alapú mártogatóssal kínálva nagyon finom lesz.
Fotó: Getty Images