Őrülten finom epres kevert sütemény: ebből biztos a repeta

3
Nyomtatás
Kukoricalisztes epres sütemény cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csodaszép epres sütemény nagyon különleges, amelyben az édes és sós ízek játékos találkozása érezhető.

Az epres süti hallatán szinte mindenki az édes, habos finomságokra gondol, piskótaalappal. Nos, ez az epres süti nem ilyen. A tésztájában finomliszt és kukoricaliszt is helyet kap, íróval együtt.

A kukoricaliszttől a tészta kissé morzsás textúrát kap, az író pedig garantálja a puha, szaftos állagot. Már ennyitől is izgalmas, csakhogy még kecskesajt is kerül az eper mellé. A kecskesajt és az eper szuper páros, előbbi sós íze ellensúlyozza a gyümölcs édességét.

Emeld a tétet!

A különleges süteményt még izgalmasabban kínálhatod, ha például az epret rozmaringos vagy levendulás mézben megforgatod, mielőtt a masszába pottyantod. A sütemény tetejére pirított magvak is kerülhetnek a ropogósabb textúra kedvéért.

Kukoricalisztes epres sütemény

Kukoricalisztes epres sütemény ct

Hozzávalók x cm-es formához 24 cm átmérőjű formához

  • 40 dkg eper
  • 1 csésze finomliszt
  • 0.5 csésze kukoricaliszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 g puha vaj
  • 1 csésze cukor
  • 3 darab tojás
  • 2 evőkanál kecskesajt
  • 0.33 csésze író
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál olvasztott vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 decis csészét.

Az epret mossuk meg és daraboljuk fel tetszés szerint (egyben is hagyhatjuk a darabokat).

A sütőt melegítsük elő 170 fokosra.

A lisztet keverjük össze a kukoricaliszttel, sóval és sütőporral.

A vajat a cukorral keverjük habosra, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Ezután a kecskesajtot is morzsoljuk hozzá, majd keverjük hozzá a lisztes keveréket, írót és a vaníliakivonatot.

Olvasztott vajjal kenjük ki a formát, majd simítsuk bele a süteményt.

A masszába tegyük bele az epret, majd toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (40-50 perc, de sütőtől függően az idő eltérő lehet, érdemes már a 30. perctől ellenőrizni, hogy halad a sütés).

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon