A legropogósabb steakburgonya receptje: ezekkel a trükkökkel biztos a siker
Nincs is jobb köret egy ízletes és ropogós külsejű steakburgonyánál. Ahhoz, hogy ezt elérd, mutatjuk a legjobb trükköket.
A kumpir egy közkedvelt török étel, amelyet gyorséttermekben is árulnak, és rendszerint valamilyen erőteljes fűszerezésű hússal, káposztasalátával, savanyúsággal és friss zöldségekkel, zöldfűszerekkel kínálnak.
Jó hír, hogy az étel otthon is könnyen elkészíthető: csak néhány nagyobb krumplira van hozzá szükség, a feltéteket pedig úgy variálhatod, ahogy neked tetszik. Most egy húsmentes és vegán változatot mutatunk, amely fokhagymás olajjal, petrezselyemmel és sok sajttal készül.
A krumplikat alaposan mossuk meg, és egy konyharuhával töröljük szárazra. Szurkáljuk meg őket villával, csomagoljuk alufóliába, helyezzük tepsire, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. Mérettől függően 50-60 perc alatt süssük őket puhára. Vegyük ki a sütőből, csomagoljuk ki, és néhány percig hagyjuk hűlni.
Közben keverjük az olívaolajhoz a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot.
A krumplikon hosszanti irányban ejtsünk egy mély bemetszést úgy, hogy még épp egyben maradjanak, majd egy villával kissé lazítsuk fel a belsejüket. Locsoljuk rájuk a fokhagymás olajat, és szórjuk meg a sajttal, petrezselyemmel, zöldhagymakarikákkal. Még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu